Mark en Patricia McCloskey (Photonews)

Mark en Patricia McCloskey (Photonews)

Uncategorized

Gratie voor Amerikaans koppel dat met wapens zwaaide tijdens BLM-betoging

Pieter Van Berkel

Het koppel uit St-Louis dat vorig jaar wereldberoemd werd omdat het met geweren zwaaide toen een Black Lives Matter-betoging hun privéstraat in een gesloten gemeenschap binnendrong, heeft gratie gekregen. Dat maakt gouverneur van Missouri Mike Parson (Rep.) bekend. Mark en Patricia McCloskey moeten wel hun wapens inleveren.

De twee advocaten kregen vrijdag gratie van de gouverneur, samen met nog tien andere mensen. In juni pleitte het koppel schuldig aan intimidatie. Mark kreeg een boete van 750 dollar en Patricia kreeg een boete van 2.000 dollar. Ze stemden ermee in hun wapens af te staan.

Het koppel werd in juni 2020 wereldberoemd, nadat beelden viraal gingen waarop te zien is hoe ze met hun vuurwapens zwaaiden naar Black Lives Matter-betogers die de privéstraat binnendrongen waar het koppel woont. Daarbij werd het poortje dat toegang verleende tot hun gesloten gemeenschap vernield.

Mark en Patricia kregen lof van Republikeinen en voorstanders van wapenbezit en het recht om eigendom te verdedigen, maar werden verguisd door Democraten en Black Lives Matter-aanhangers.

Toenmalig president Donald Trump verdedigde de McCloskeys en het koppel mocht zelfs het woord nemen op de Republikeinse Conventie. Mark McCloskey heeft ondertussen aangegeven in de politiek te willen stappen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

4 gedachten over “Gratie voor Amerikaans koppel dat met wapens zwaaide tijdens BLM-betoging”

  1. Correctie !
    De wapens die ze “afgestaan” hebben waren deze die ze toen gebruikt hebben en die bijgevolg ook het onderwerp uitmaakten van de aanklacht
    Wapens die deel uitmaken van een onderzoek/ aanklacht worden altijd (tijdelijk) in beslag genomen.
    Ze hebben gewoon gezegd dat de staat ze kon houden

    Intussen hebben ze al verschillende nieuwe wapens gekocht

    Het recht op zelfverdediging is in de grondwet (en zou het hier ook moeten zijn)

  2. Tja in de VS mag je je eigendom verdedigen, hier bij ons niet. Als er hier een inbreker uw TV meeneemt mag je niks doen. Ik sloeg hem met een stuk hout morsdood. Ik weet, dat mag niet mevrouw de procureur, maar liever 6 maanden in uwe bak, dan 6 voet onder de grond hé.

Plaats een reactie

Delen