Kyriakos Mitsotakis - Afbeelding: Shutterstock

Kyriakos Mitsotakis - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Griekenland: budget van 500 miljoen euro voor hulp bij bosbranden en herbebossing

Niels Geerinck

De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis liet maandag weten dat hij een budget van 500 miljoen euro vrijmaakt. Het geld zal gebruikt worden om hulp te bieden aan mensen die hun eigendommen verloren bij de recente bosbranden. Een deel zal ook worden ingezet voor herbebossing.

De premier betuigde zijn medeleven in een televisietoespraak. Daar verkondigde hij ook dat zijn regering iedereen die getroffen werd, zal bijstaan. “Zij die huizen en bezittingen verloren zullen gecompenseerd worden. De verbrande gebieden zullen worden herbebost”, aldus Mitsotakis.

De Griekse brandweerlui vechten nog steeds tegen de bosbranden. Door de harde wind werden de branden en opflakkeringen verder doorheen het landschap geblazen, de diensten konden hun waterbommen en blustoestellen slechts gering inzetten vanwege de grote rookontwikkeling.

De Griekse autoriteiten bedanken ook de landen die hulpkorpsen stuurden om de bosbranden te helpen beteugelen. Finaal liet hij weten dat er een onderzoek zal worden ingericht naar de oorzaken en tekortkomingen bij de bosbranden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

2 gedachten over “Griekenland: budget van 500 miljoen euro voor hulp bij bosbranden en herbebossing”

  1. De Griekse autoriteiten gaan een onderzoek voeren naar de oorzaken van de bosbranden? Niet moeilijk, dat is de schuld van climate change. Over de branden die opzettelijk zijn aangestoken zeggen ze niets.

Plaats een reactie

Delen