Griekse politie: afbeelding ter illustratie - afbeelding: Shutterstock

Griekse politie: afbeelding ter illustratie - afbeelding: Shutterstock

Cultuuroorlog

Griekenland: drietal opgepakt nadat ze migranten voorzagen van valse coronacertificaten

Niels Geerinck

De Griekse politie heeft zondag drie personen aangehouden. Het drietal werd gearresteerd op verdenking van het verstrekken van valse coronacertificaten aan migranten die naar andere Europese landen wilden vliegen. Dat bericht de Griekse krant Proto Thema.

Het drietal bestaat uit twee in Egypte geboren Grieken (18 en 22 jaar) en één buitenlander (20 jaar). Ze werden staande gehouden op de internationale luchthaven van Athene. De aanhouding gebeurde nadat ze twee migranten in een auto naar de internationale luchthaven reden. Ook de twee aanwezige transmigranten die bij de mannen vertoefden, werden gearresteerd. Zij hadden de valse coronacertificaten en reisdocumenten en identiteitsbewijzen bij zich.

Bij een huiszoeking in nasleep van de aanhouding werden verschillende vervalste coronatesten gevonden. Daarnaast trof de politie ook nog vijf verschillende identiteitskaarten, twee paspoorten en 1.740 euro cash aan.

Volgens de Griekse autoriteiten maken de verdachten deel uit van een groter netwerk van mensensmokkelaars. Het land bindt al geruime tijd de strijd aan met de mensensmokkel.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

2 gedachten over “Griekenland: drietal opgepakt nadat ze migranten voorzagen van valse coronacertificaten”

  1. dat hele immigrantengedoe wordt een florerende business. Ook de immigranten, die de hoofdrollen spelen, doen lustig mee. Maar zij zijn het die moet dokken. De anderen vullen hun zakken. Ook de NGO’s die er zich vet aan mesten. Hoe denk je dat ze die dure taxi-schepen operationeel kunnen houden? Goede samenwerking met de mensensmokkelaars zoals reeds op verschillende video clips bewezen. Slechts 1 middel om dat bedrog te doen ophouden: geen enkele illegale immigrant nog binnenlaten en alle asielzoeker’s dossiers behandelen BUITEN europa (bijvoorbeeld Rwanda of Burkina Fasso). ’t zal rap gedaan zijn; geloof me. Zie maar Australie en Denemarken.

Plaats een reactie

Delen