Notis Mitarachi (Shutterstock)

Notis Mitarachi (Shutterstock)

Uncategorized

Griekenland wil grenzen niet openen voor Afghanen

Pieter Van Berkel

Griekenland wil niet de toegangspoort tot de Europese Unie worden voor Afghanen die de taliban ontvluchten, dat zegt de Griekse minister van Migratie Notis Mitarachi.

“We zeggen duidelijk dat we niet de toegangspoort van Europa willen en kunnen zijn voor vluchtelingen en migranten die naar de Europese Unie proberen te komen”, zei Mitarachi op de Griekse zender ERT. “We kunnen niet toestaan dat miljoenen mensen Afghanistan verlaten en naar de Europese Unie komen, en zeker niet via Griekenland.”

Dinsdag en woensdag vinden vergaderingen over de situatie in Afghanistan plaats tussen de ministers van Buitenlandse en Binnenlandse Zaken van de EU-lidstaten. Mitarachi roept op tot een gemeenschappelijke, Europese oplossing. “De oplossing moet gemeenschappelijk zijn, en het moet een Europese oplossing zijn”, klinkt het.

Griekenland bevond zich tijdens de migratiecrisis van 2015 in de frontlinie. Toen kwamen er via Turkije meer dan 850.000 migranten Griekenland binnen. “We willen geen nieuw 2015 zien”, zei Mitarachi.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

3 gedachten over “Griekenland wil grenzen niet openen voor Afghanen”

Plaats een reactie

Delen