Sammy Mahdi. Foto Photonews.

Sammy Mahdi. Foto Photonews.

Uncategorized

Groep illegalen bezet nu ook Brussels bankgebouw en eist regularisatie van Sammy Mahdi

/

Een groep van enkele honderden illegalen bezet sinds donderdag de voormalige hoofdzetel van de KBC-bank in Brussel. De sans-papiers vragen staatssecretaris Mahdi geregulariseerd te worden en lijken inspiratie gehaald te hebben bij de hongerstakers.

Het gaat veelal om uitgewezen asielzoekers die dus illegaal in ons land verblijven, maar nu druk willen zetten op staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi om alsnog verblijfspapieren te krijgen. Mahdi zegt niet te willen toegeven, maar bereikte bij het dossier van de hongerstakers wel een akkoord met de sans-papiers door te beloven hun dossiers prioritair te behandelen.

Die toegeving lijkt andere illegalen op gedachten te hebben gebracht en lijkt op die manier voor een aanzuigeffect te zorgen. Een groep van naar schatting 300 illegalen bezet sinds donderdag de voormalige hoofdkantoren van KBC in Brussel, wat ze nu zelf een ‘neutrale zone’ noemen, verwijzend naar de neutrale zone die Mahdi creëerde voor de hongerstakers.

Hun eis is dezelfde als die van de hongerstakers: geregulariseerd worden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




33 gedachten over “Groep illegalen bezet nu ook Brussels bankgebouw en eist regularisatie van Sammy Mahdi”

  1. dat krijg je van die gratis brood bed en bad-politiek, ze gaan zelfs in hongerstaking omdat ze denken dat ze zomaar eten kunnen krijgen,
    terwijl in deze koude en vochtige regionen mensen duizenden jaren hebben gevochten om brood bed en bad te krijgen. Maar die politiekers krijgen toch ook alles gratis, dus
    die geven maar toe.

  2. dat wordt een plezante tijd,na het reces,kerncentrales,illegalen,begroting,de staatshervorming naar een unitair land,de droom van lachebekje,.Van impe en co zullen alles uit de kast moeten halen om de NVA-VB tandem in een slecht daglicht te plaatsen,nu Vlaanderen opnieuw op volle economische toeren draait en de rest nog het puin aan het ruimen is van een overstromingsken.

  3. Nog een beetje geduld. De dag dat ze het parlement zullen bezetten is niet meer ver af. Hoeveel regeringen telt België nu? Ik ben de tel kwijtgeraakt. Wat is nu de meerwaarde van de Belgische politici en politieke partijen? Van mij mogen ze allemaal verdwijnen, samen met hun incompetentie, corruptie en de anarchie die ze creëren. Het politieke probleem nr 1 is Belgisch en Vlaams en draagt een naam: de particratie.

  4. Natuurlijk, dat is dus de kettingreactie van een zwak/ziek beleid.Één oplossing voor, ze zitten nu toch samen, een traangasbom naar binnen kieperen en ze dan allemaal oppakken en deporteren naar hun thuishaven, simpel toch.

  5. En die organisatie is in handen van een aantal linkse Ngo’s, of denkt u dat deze illegalen die onze taal amper of niet spreken weten hoe en waar ze dit kunnen organiseren? Het probleem zal zichzelf oplossen als men die organisaties verantwoordelijk stelt voor de hoop die ze geven aan deze verplichte terugkeerde s. Hoe langer men hiermee wacht, hoe erger het zal worden.

  6. Daar zou gebruik van gemaakt moeten worden: ze geven zichzelf aan als illegaal en zetten bovendien de boel op stelten en veroorzaken grote kosten. Dus onmiddellijk deze illegale ordeverstoorders uitzetten.

  7. Een Nederlands parlementslid, tevens advokaat, heeft op basis van de Nederlandse
    wetgeving, een oplossing aangeboden aan de regering om illegalen buiten te krijgen.
    Het plan bevatte twee delen : eerst de illegaal voor de keuze stellen : spontaan terugkeren
    of gevangenis wegens onwettig verblijf.
    Maar dan moet die gevangenis reeel uitgevoerd worden.
    Zodra ze achter slot en grendel zitten zullen ze denkelijk uiteindelijk kiezen voor een gratis
    tiket naar het land van herkomst…..en als het initiatief “terug keren” bij henzelf ligt
    worden ze in het thuisland zonder problemen binnen gelaten.
    Maar ja….we gaan problemen zoeken waar er geen zijn.

  8. Dat stond in de sterren geschreven! Deze regering is zo mak als een lam en durft niets te ondernemen! Waar moet dat naartoe? Ik zie nog te gebeuren dat ze het paleis der naties bezetten om hun zin te krijgen .Tijd voor verkiezingen denk ik !

  9. Geef ze allemaal een legeruiniform en zeg dat ze minstens 5 jaar moeten dienen en vechten in het buitenland alvorens ze Belg kunnen worden, je zal eens zien hoe rap ze ons grondgebied verlaten.

  10. De enige oplossing : diegenen die tot dergelijke chantagemiddelen overgaan , onmiddellijk terugsturen , en zij die hen ondersteunen voor een militaire rechtbank brengen wegens volksverraaad .

  11. Dat is het meest geschikte moment om aan de terugkeer te werken. Het moment is eindelijk gekomen om fouten recht te zetten. Massale terugkeer, sans pardon. Er zal zich geen beter moment nog voordoen!

  12. Vijf jaar werken voor de staat, maar dan wel meedraaien in de economie, zeker geen Jobke bij de overheid.
    maar meedraaien in de economie zonder gezever van niet erkende diploma’s. Geen voldoening vanwege de werkgever Retour naar huis. De waarden van onze vlaamse hard werkende voorouders respecterend is dit de enige oplossing. In Limburg zeiden ze vroeger (AS GE NIE WULT WERKEN DAN MER DE PUT IN) put=koolmijn.

  13. Zowaar het ultiem wondermiddel.
    Alleen, er zitten te veel lamzakken onder de huidige generatie wat ze ‘beleidsmakers’ of ‘beslissers’ noemen.
    België telt hooguit 5 politiekers met ruggengraat, de rest zijn zielige zjeekers.

Plaats een reactie

Delen