(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Hamas feliciteert taliban met “verslaan” van VS

Pieter Van Berkel

De Palestijnse islamistische groepering Hamas heeft de taliban gefeliciteerd met hun herovering van Afghanistan en het “verslaan” van de Amerikanen.

“Wij feliciteren het Afghaanse moslimvolk met het verslaan van de Amerikaanse bezetting op alle Afghaanse gronden, en wij feliciteren de talibanbeweging en haar dappere leiderschap met deze overwinning, die haar lange strijd van de afgelopen 20 jaar tot een hoogtepunt heeft gebracht”, aldus Hamas in een verklaring.

“Hamas wenst het Afghaanse moslimvolk en zijn leiding succes bij het bereiken van eenheid, stabiliteit en welvaart voor Afghanistan en zijn volk, maar benadrukt dat de ondergang van de Amerikaanse bezetting en zijn bondgenoten bewijst dat het verzet van de volkeren, met name ons strijdende Palestijnse volk, de overwinning zal behalen”, klinkt het verder.

“Vandaag zijn de taliban zegevierend nadat ze vroeger beschuldigd werd van achterlijkheid en terrorisme. Nu zijn de taliban slimmer en realistischer. Zij hebben Amerika en zijn handlangers het hoofd geboden en halve oplossingen met hen afgewezen. De taliban hebben zich niet laten misleiden door de slogans van democratie en verkiezingen en valse beloften. Dit is een les voor alle onderdrukte volkeren”, schreef Musa Abu Marzouk, een lid van het politieke bureau van Hamas, zondagavond op Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

2 gedachten over “Hamas feliciteert taliban met “verslaan” van VS”

  1. De VS is niet verslagen. Ze droegen de macht over aan 300000 door de VS opgeleide Afghaanse soldaten tegenover 80000 Taliban, maar die schijnbaar dezelfde zienswijze en Ideologie hadden als de Taliban en dus niet voor een beter en ander Afghanistan wilden vechten. De VS waren dus de bezetter en niet de goede vriend van Afghanistan. Een verwittiging naar onze politiekers: Stop de Islammigratie of wordt zelf Afghanistan.

Plaats een reactie

Delen