László Kövér - Afbeelding: Twitter

László Kövér - Afbeelding: Twitter

Cultuuroorlog

Hongaarse parlementsvoorzitter: “Men dwingt mensen hun identiteit te verliezen en nemen zekerheid weg”

Niels Geerinck

De Hongaarse parlementsvoorzitter László Kövér laat zich uit over de aanvallen van de Europese Unie op het land. Volgens hem ligt de nationale identiteit daar en elders in Europa, meer dan ooit onder vuur. Zo noemt hij de EU een “leger van gekochte politici.

Volgens Kövér liggen de christelijke cultuur, de nationale identiteit en de soevereiniteit van het land “onder vuur .”

“Ze dwingen mensen hun zekerheden te verliezen”

Volgens de voorzitter zijn de aanvallen door de Europese Unie “nieuwe tactieken” om zo inbreuk te doen op de soevereiniteit van Hongarije. Zo kaart hij aan dat er ook elders in Europa gericht wordt ingezet op het vervreemden van mensen en hun natuurlijke gemeenschap, staat, natie, geloof en tradities. “Ze dwingen mensen om hun identiteit te verliezen en nemen zelfs de zekerheid weg van welk geslacht ze behoren“, zo voegt hij eraan toe.

“Leger van gekochte politici”

Hij gaat verder en stelt dat de “vijand” ook nieuw is. “Het is deze keer geen andere staat die ons aanvalt, maar iets dat zweeft boven de staat. Met een leger van politici die werden gekocht of gechanteerd. Ze gebruiken een internationaal netwerk van multinationals en communicatiebedrijven om hun doelstelling te helpen bewerkstelligen”, zo haalde hij uit.

Kövér vergelijkt de houding en het ingrijpen van de EU en de Commissie rondom de nieuwe wetten met een “oorlog tegen democratie en menselijke waardigheid“.

“Hongarije heeft echter, net als in 1456, 1848-49 en 1956, de kans om een voorbeeld te stellen en echte vrijheid waardig te blijven”, zo sloot hij af.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

14 gedachten over “Hongaarse parlementsvoorzitter: “Men dwingt mensen hun identiteit te verliezen en nemen zekerheid weg””

  1. De nagel op de kop! Dat ze (de EU-bonzen) eerst maar eens Spanje veroordelen voor het in de gevangenis gooien (gedurende tientallen jaren!) van Catalaanse politici wiens enige “misdaad” erin bestaat een democratisch referendum georganiseerd te hebben. Dat ze (diezelfde EU-bonzen) eerst maar eens België veroordelen voor het systematisch verkrachten van de eigen (taal)wetgeving in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Europese hoofdstad nota bene!

  2. “Met een leger van politici die werden gekocht of gechanteerd.” Mooie beschrijving van Orban en zijn partij. Iets met ketel en zwarte pot.
    Kijk, met miljarden bedelgeld komen verplichtingen. Niemand verplicht Hongarije dat te accepteren. De deur staat open.

  3. Hoezo in de gevangenis gooien? Ze kregen net allemaal gratie? Maakt niet uit uiteraard. Maar het ene geeft geen recht op het andere. Je hebt een verdrag getekend dus nu niet komen huilen als men je houdt, in ruil voor miljarden, aan de afspraken

  4. Orbàn en zijn Fidészpartij zijn reeds herhaalde malen verkozen met 60 tot meer dan 70 procent van de Hongaarse stemmen. Dat betekent dat hij het beleid voert dat de Hongaarse kiezer wenst. Dat heet democratie. Daar houden de Brusselse mandarijnen niet van.

  5. Wie is de dictator; omhoog gevallen nationaal gebuisde EU-politici die zonder kiezersmandaat hun mening opdringen aan de bevolking of een regeringsleider die erin slaagt zijn verkiezingsbeloften met een absolute parlementaire meerderheid door te drukken?

Plaats een reactie

Delen