De Hongaarse premier Viktor Orbán - Afbeelding: Shutterstock

De Hongaarse premier Viktor Orbán - Afbeelding: Shutterstock

Cultuuroorlog

Hongaarse regering: “Links steunt het uitrollen van LGTBQ-propaganda op scholen en kleuterscholen”

Niels Geerinck

De Hongaarse regering wil een nieuwe wet in werking laten treden waarbij ouders zelf mogen aangeven hoe de seksuele opvoeding van hun kinderen eruit zal zien. Hongarije wil hiermee het eerste Europese land worden waar dit kan. Er zal hieromtrent een referendum gehouden worden. Het voorstel stoot op heel wat kritiek van de Europese Commissie en linkse oppositiepartijen, die willen het referendum voor de rechtbank brengen.

Al maanden is het Europees debat in de ban van de zogenaamde “Hongaarse wetten” oftewel de “LGBTQ-wetten“. In werkelijkheid gaat het om een wet waardoor ouders zelf kunnen aangeven hoe de seksuele opvoeding van hun zoon of dochter eruit moet zien. De Hongaarse regering kreeg omwille van het wetsvoorstel de wind van voren. De Europese Commissie en tal van LGTBQ-belangenorganisaties willen onder voorzitter Ursula Von der Leyen ten strijde trekken tegen de Hongaarse premier Viktor Orbán .

Vanuit Hongarije werd er gewag gemaakt van “aanvallen vanuit Brussel”. Orbán kondigde vorige maand aan dat de regering had besloten om een referendum te houden, om zo de draagwijdte bij de Hongaarse bevolking te illustreren aan Von der Leyen en Europa.

“Toegeven”

Volgens het informatiecentrum van de Hongaarse regering (KTK) toont de linkse oppositie nu haar ware gelaat. “Door het referendum zo hard aan te vechten, heeft de linkse oppositie bewezen dat ze allemaal voorstander zijn van het implementeren van LGBTQ-propaganda op scholen en kleuterscholen.”, zo klinkt het. De reactie van de regering komt er nadat het NVI maandag een verzoek ontving van de oppositie. Die vinden dat de rechtbank een beoordeling van de referendumvragen dient te houden.

Volgens het KTK zal de regering standvastig blijven in haar steun voor het referendum. “Hongarije zal het eerste land zijn in Europa waar de mensen kunnen beslissen wie inspraak moet hebben in de seksuele voorlichting van kinderen.”, zo voegen ze eraan toe.

Momenteel stoot het referendum op hevig verzet van de oppositiebeweging Momentum Movement, de Hongaarse Unie voor Burgerlijke Vrijheden en de satirische Two-Tailed Dog-partij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

6 gedachten over “Hongaarse regering: “Links steunt het uitrollen van LGTBQ-propaganda op scholen en kleuterscholen””

  1. Typisch Linkse WOKE meute, een referendum tegenhouden. We gaan nu toch niet aan democratie beginnen doen, en peilen naar de mening van de burger? Trouwens, waarom een referendum willen verbieden via de rechtbank? Zo een schrik voor een referendum dat nota bene gaat over ouders en de opvoeding van hun kind? Uiteraard als blijkt dat in Hongarije 98% achter het bannen van al dat absurd WOKE gedoe staat, kunnen de dominosteentjes wel eens beginnen rollen in de lidstaten!

  2. Hongarije moet niet plooien voor die linkse eurowaanzin. Een referendum is altijd het eerlijkste. Daarom dat ze in dit apenland het niet aandurven om zoiets te doen. De macht zou snel omgekeerd worden.

  3. Democratie: het volk regeert. Het volk per referendum vragen wat het wil, is de meest democratische manier om de wil van het volk te kennen.
    Wie referenda weert, weert de democratie.

Plaats een reactie

Delen