De Hongaarse staatssecretaris Levente Magyar - Afbeelding: Wikipedia

De Hongaarse staatssecretaris Levente Magyar - Afbeelding: Wikipedia

Uncategorized

Hongaarse staatssecretaris: “Het Westen heeft niets geleerd van Libië, Irak en Syrië”

Niels Geerinck

De Hongaarse staatssecretaris Levente Magyar reageert op de Afghaanse situatie. Hij hekelt het interventionisme van de Verenigde Staten en Europa. Volgens hem hebben de “supermachten” geen lessen getrokken over wat er al in Libië, Irak en Syrië plaatshad.

Volgens Magyar heeft de huidige situatie in Afghanistan aangegeven dat het Westen “niets heeft geleerd na Libië, Irak en Syrië” en volgens hem zal het “een ruïne, honderdduizenden slachtoffers, politieke chaos en een schrikbewind van extremisten en miljoenen emigranten” in Afghanistan achterlaten, zo voegt hij toe.

De staatssecretaris maakt zich sterk dat de Hongaarse regering geen Afghaanse migranten zal opnemen. “De Hongaarse regering zal het volk niet de prijs laten betalen voor het falen van de supermachten.”, zo zegt hij. Naar eigen zeggen is Hongarije niet het enige land dat zich wil indammen en behoeden voor een nieuwe migratiecrisis.

Zo geeft hij aan dat Turkije een muur van 300km langsheen de grens met Iran aan het bouwen was. “Turkije doet dit omdat het weet dat er binnenkort een enorme golf van migranten door het land zal trekken, de meesten van hen onderweg naar Europa. De Hongaarse regering zal ook deze keer in staat zijn om deze crisis tegen te gaan, zoals het heeft gedaan bij eerdere migratiegolven.”, aldus Magyar finaal.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

7 gedachten over “Hongaarse staatssecretaris: “Het Westen heeft niets geleerd van Libië, Irak en Syrië””

  1. Het linkse Westen maakt maar een minderheid uit op deze wereldbol en toch vindt het, dat iedereen moet handelen en denken zoals zij dat in gedachten hebben.
    Mis poes. Ook al snoer je iemand zijn mond. Over zijn gedachten ben je geen meester. Dat dit toch mogelijk zou zijn is een grote misvatting van links.
    Uiteindelijk heeft links alleen empathie met zijn eigen hoog verheven moraal. Dat er anderen zijn die hun visie niet delen en dat daar ook goede argumenten voor bestaan komt niet in hen op.
    De Taliban hebben een beargumenteerd wereldbeeld, dat van uit hun visie de moeite waard is om te verdedigen. Net zoals het Westen dat doet vanuit zijn visie.
    Blijkbaar slagen de Taliban er in hun waarden en normen te verspreiden, terwijl het Westen daar jammerlijk niet in slaagt omwille van de ambiguë houding ten opzichte van haar eigen waarden en normen.
    Als je in je eigen land het fundamentalisme omarmt, kan je het elders niet veroordelen. Dat is ronduit ongeloofwaardig. Bovendien is er nu bewezen dat die waarden en normen van het Westen het verdedigen niet waard zijn, of tenminste een kostprijs hebben, die links niet wil betalen. Links snapt dit allemaal waarschijnlijk niet, te bezig met zichzelf. De rest van de Wereld snapt het wél.
    Tot slot. De wereld heeft Noord, Zuid, Oost, West en al wat daar tussen in ligt. West is daar een héél klein deel daarvan. Het wordt tijd dat het zijn plaats kent en dat het zijn waarden en normen verdedigt binnen zijn afgebakende territorium en zich niet moeit met een ander zijn besognes. Dat zou de wereld al een stuk veiliger maken.

  2. Maar liesje toch, elk land krijgt geld van dat eu-circus. Geld van de gewone burger. Enkel om naar de pijpen van die dictatuur te dansen. Hoog tijd om dat gekkenhuis op te doeken.

  3. Voor Betje is bewijs geen noodzaak, het is voldoende dat een andere linkiewinkie iets zegt dat ze/het/hij graag hoort dat het de waarheid is en dat er veroordeeld wordt. Net zoals de klucht met Trump-Rusland; we zien het resultaat nu. Wat Hongarije betreft nog eens:
    Totaal aantal zetels in de Hongaarse Landdag: 199.
    Aantal zetels Fidész (Orbàn): 133 (66,8%)

  4. Heel juist niemand buiten de superrijken zijn er beter op geworden in dit verenigd Europa de prijzen zijn met meer dan 300% verhoogd en enkel de graaistructuur is overgebleven en tevens de poorten opengezet voor alle dubieuze figuren en handelingen

Plaats een reactie

Delen