De Hongaarse staatssecretaris Levente Magyar - Afbeelding: Wikipedia

De Hongaarse staatssecretaris Levente Magyar - Afbeelding: Wikipedia

Cultuuroorlog

Hongaarse staatssecretaris: “Hongarije is tegen de instroom van migranten uit Afghanistan”

Niels Geerinck

De Hongaarse staatssecretaris Levente Magyar reageert op de ontwikkelingen in Afghanistan. Hij beklemtoont dat Hongarije geen onbeperkte instroom van migranten uit het land zal toestaan.

“De wereld is getuige van een complete militaire en politieke ineenstorting van Afghanistan.”, zo steekt hij van wal. Volgens Magyar gaf de Hongaarse regering altijd aan dat de Verenigde Staten de terugtrekking van de troepen zo moest uitvoeren dat Afghanistan geen ‘broeinest van terrorisme’ of ‘vertrekpunt voor massamigratie’ werd. “Helaas is de operatie niet uitgevoerd zoals het grootste deel van de wereld zou hebben gewild.”, zo voegt hij eraan toe.

“Wij gaan het Hongaarse volk niet laten lijden”

Daarnaast lijkt hij vastberaden en verklaart hij dat de Hongaarse regering geen influx van Afghaanse migranten zal toelaten. “De regering weigert het Hongaarse volk te laten lijden onder de gevolgen van dergelijke gebrekkige geopolitieke beslissingen en operaties.” en zo gaat hij verder: “We zullen dan ook weigeren toe te geven aan de oproepen om algemene toelating te verschaffen aan zij die Afghanistan ontvluchten.”

Volgens Magyar zijn er officiële documenten in omloop waarin Westerse landen en in het bijzonder zij die troepen in Afghanistan gestationeerd hadden, worden opgeroepen om onbeperkt toegang te verschaffen aan Afghaanse migranten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

12 gedachten over “Hongaarse staatssecretaris: “Hongarije is tegen de instroom van migranten uit Afghanistan””

  1. Groot gelijk heeft Levente Magyar, we moeten hier niet terug naar het stenen tijdperk.
    Linkse deugmensen kunnen steeds het vliegtuig opstappen om in Afghanistan te genieten van de sharia. Daar is plaats genoeg en er is nog geen bouwstop en ze worden met open armen ontvangen. Als ik hen was ik zou niet wachten.

  2. Groot gelijk. Voor hier in Europa heb ik een goede oplossing. Laat alle moslims met soepjurk en kopvod ruilen van plaats met de ‘normale’ Afghanen ginder. Daar zullen beide partijen beter mee zijn.

Plaats een reactie

Delen