Illegalen eisen regularisatie voor alle illegalen in België.

Illegalen eisen regularisatie voor alle illegalen in België.

Uncategorized

Illegalen die KBC-gebouw bezetten eisen regularisatie voor alle illegalen in België: ‘Dit is moderne slavernij’

/

De groep illegalen die sinds vorige week het KBC-gebouw in Brussel bezetten, zijn vandaag op straat gekomen om te betogen. Ze eisen dat alle illegalen in België geregulariseerd worden.

Ruim een week geleden drong een groep van zo’n 300 illegalen het voormalige KBC-hoofdkantoor in Brussel binnen en sindsdien bezetten ze het gebouw. Net als de hongerstakers vragen ze aan staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) om geregulariseerd te worden. Mahdi, die beloofde aan de hongerstakers om hun dossier prioritair te behandelen en op due manier volgens critici voor een aanzuigeffect zorgde, zegt niet op die eis in te willen gaan.

Maar de sans-papiers geven niet zomaar op. Vandaag trokken ze de Brusselse straat op om er te betogen, ze eisen dat alle illegalen in ons land geregulariseerd worden. Om hoeveel illegalen het precies gaat, is niet duidelijk, maar schattingen spreken van 200.000 sans-papiers in ons land.

“Wij maken deel uit van een economisch systeem waar wij aan bijdragen, maar waarin we systematisch worden uitgebuit”, aldus Said El Ouizi, één van de illegalen, aan Bruzz. Hij spreekt zelfs van slavernij. “Wat wij meemaken is moderne slavernij.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




32 gedachten over “Illegalen die KBC-gebouw bezetten eisen regularisatie voor alle illegalen in België: ‘Dit is moderne slavernij’”

  1. Is een illegaal niet iemand die officiëel niet aanwezig is? Waar halen ze dan het lef vandaan om iets te eisen? Ben zeer geïnteresseerd in de wijze waarop zij deel uitmaken van ONS economisch systeem, nog meer naar hun bijdrage…
    Waarom blijven ze vrijwillig hier om te worden uitgebuit? Een retourtje heimat en vrijheid kunnen ze vgs mij gratis krijgen, zelfs met nog wat extra zakgeld bovenop!

  2. De asielprocedures in België duren véél te lang,en dan kan er ook nog eens bijna onbeperkt in de tijd beroep aangetekend worden tegen een negatieve evaluatie.In afwachting van die beslissing is het tegenwoordig schering en inslag om nog snel een kindje te maken zodat het nóg moeilijker wordt om uitgeprocedeerden het land uit te wijzen.Terwijl de trado’s zich intussen blijven afvragen wat de oorzaak is dat Vlaanderen op politiek vlak opschuift naar rechts….

  3. Wij ,de autochtonen, worden in godsnaam uitgebuit door op te moeten draaien voor de miskleunen die onze politiekers, die we zelfs niet verkozen hebben, hier uitvoeren .Zelfs illegale bezetting van gebouwen wordt door de vingers gezien. Puur economische illegalen komen hier ons sociaal systeem leegzuigen zonder ook maar 1 bijdrage geleverd te hebben. Probeer het maar eens als autochtoon, om iets te bekomen zonder gewerkt te hebben. Schande en nog eens schande. Verkiezingen kunnen ons nu nog enkel misschien een grijntje hoop geven op verbetering.

  4. Inderdaad, de nagel op de kop. Zij verblijven hier wederrechtelijk,. Toegeven aan een dergelijke eis betekent erkennen dat onze rechtstaat maar een lachertje is en dat recht mag toegepast worden à la tête du client.

  5. Hoe kan een overheid in hemelsnaam zeggen dat ze functioneren als er (naar schatting) 200.000 illegalen in het land zijn?
    Ik veronderstel dat dit mensen zijn zonder paspoort of andere papieren (rijksregisternummer iemand?). Hoe werken zij?
    In het zwart? Draagt dat dan wel iets bij aan onze economie/maatschappij? Dat zijn dan toch gemiste inkomsten voor de staat?
    Waarom zijn die hier dan nog allemaal??

  6. Het “regulariseren van illegalen” is hen belonen voor een wetsovertreding , in casu “illegaal” verblijf in plaats van hen er terecht om te sanctioneren ! Bovendien getuigden die twee “éénmalige”(sic) regularisaties overduidelijk van door de overheid gepleegde “discriminatie op basis van (Belgische) nationaliteit”. Vermits een Belg die een (andere) wetsovertreding pleegt en daarbij gevat wordt, terecht wel gesanctioneerd wordt en nooit om beloond wordt. Indien niet zo, waar kan ik dan mijn recente parkeerboete laten “regulariseren” aub ?

  7. Volgens het Duitse Arbeidsbureau hebben ze 400.000 migranten te kort om hun economie te laten draaien. Dus luidt de boodschap voor deze groep illegalen inpakken en wegwezen voor deze vacatures zijn ingevuld met daarbovenop een gegarandeerde blijde verwelkoming van Angela.

  8. ze weten dat ze met een zwakke regering te maken hebben die zonder de stemmen van alle vreemd gespuis nooit boven de kiesdrempel geraken,dat is de sterkte-zwakte analyse van dat vreemd gespuis.Samy is een van hen en gelijkt in de verste verte niet op onze Zuhal die ballen aan haar lijf heeft.De zomer is over en de enorme problemen staan voor onze deur die met Vlaams belastingsgeld moeten betaald worden,.De vivaldioten moeten nog aan blijven tot december,dan mag de regering vallen ,met nieuwe verkiezingen met als hoofddoel,het confederalisme,.NVA-VB ,een sterke Vlaamse tandem.

  9. Op een eerste maal betrapt te worden als illegaal staat 8 dagen tot 3 maanden gevangenis, daarna tot 1 jaar, waar blijft dat flink beleid van Mahdi nu?
    We weten waar ze zich verschuilen, het enige dat nu moet gebeuren is ze oppakken en via snelrecht opsluiten.
    Zo win je stemmen, maar ik vrees dat hier maar 1 partij weer garen uit gaat spinnen. En terecht!

  10. Marc Bossuyt: “Illegaal verblijf vervolgen zou een prioriteit moeten zijn”
    De commissie-Bossuyt wil dat illegaliteit wordt vervolgd en stelt voor de straf op te trekken tot één jaar, zodat een sans-papiers kan worden aangehouden. Het voorstel moet de impasse rond de wet op de woonstbetredingen doorbreken. Dat schrijft De Standaard op 11.09.2020. Waar wacht de OVLD op?

  11. welke? Toch niet om geregulariseerd te worden en later de nationaliteit want dat is wat de linkse partijen willen=extra kiezers,postjes,zakken nog meer vullen.
    Al hun medische kosten worden toch door de maatschappij betaald.
    Wie werkt doet dat in het zwart en draagt niet bij aan de sociale zekerheid.
    Velen moesten hier al jaren weggaan maar kiezen voor de illegaliteit en komen dan met chantage alles eisen.
    Oppakken en wie kan reizen terug naar hun land van herkomst sturen .

  12. Wij zijn de slaven, zij hebben geen enkele toegevoegde waarde wel kosten, criminaliteit, onveiligheid, chaos, onrecht en veel lawaai. Nie klagen inpakken wegwezen en thuis gaan “werken”

  13. Als je eenmaal toegeeft dan weet je sowieso dat het navolging krijgt. Mahdi heeft volgens mij de doos van Pandora open getrokken maar dat had hij kunnen weten. Dus nog meer van wat Vlaanderen niet meer wil! Goed zo Mahdi! CD&V in versneld tempo naar de ondergang!

  14. Deze aankondiging komt juist gelijktijdig met het terughalen van de Afganen uit Kaboel en dat daar later nog een familie hereniging aan vast hangt, staat buiten twijfel. Boze tongen hier in Duitsland beweren dat we hier met een instroom van 400.000 migranten uit deze regio gaan moeten rekenen in afzienbare tijd.

  15. De kernuitstap bvb , maar daar nemen de groen zeloten intussen al een bocht. Ik denk dat ze van de ene naar de andere bocht zullen fietsen tenzij de Vlaamse traditionelen resoluut kiezen voor voor hun politieke zelfmoord! Vergeet niet dat in de politiek “over mijn lijk” in werkelijkheid betekend: “over mijn levend lijk”! Kijk maar eens naar Louis Tobback die blaakt van gezondheid en eigenlijk al decennia een TVG -lijk had moeten zijn!

  16. Het zijn niet zozeer de illegalen die het protest voeren. Ze worden aangespoord door de Liga voor de Rechten van de Mens, en ettelijke NGO’s zoals Dokters van de Wereld dat een mantelorganisatie is van de PVDA en extreem links. Zij gebruiken die illegalen als nuttige idioten om ons bestaande systeem te kelderen. Zij leven van wanorde, en dan kunnen ze ons bestaand systeem als onmenselijk afschilderen. Zij kunnen enkel een marxistische maatschappij bouwen door de oude af te breken.

  17. Uiteraard hebben ze rechten, het probleem is dat de bijhorende plichten gemakkelijk vergeten worden… Dat ze illegaal verblijven en in het zwart werken hoort daar zeker niet bij en is de zoveelste slag in het gezicht voor de belastingbetaler. Lonen blijven laag, werkzoekenden worden niet aangenomen, en ze dragen niets bij aan de maatschappij. Zeer sociaal Liesje, snap je nu niet dat men dat 1richtingsverkeer kotsbeu is…

  18. Illegalen zijn officieel niet in ons land, kunnen dan ook niets “eisen” . Dat ze zich binnen ons landje bewegen ligt aan de inheemse kiezer die de foute mensen als regering aanduiden. Een gezond bestuur ligt bij een gezonde meerderheid. Aan de kiezer verstandig te kiezen. Eigen schuld, dikke bult !

Plaats een reactie

Delen