Sander Loones (N-VA): “De begroting van Alexander De Croo is een totale ramp”

De begroting van De Croo is een totale ramp, vindt N-VA-Kamerlid Sander Loones. Eigen redactie

Binnenland politiek

Incident voorafgaand aan overlijden Chovanec mogelijk niet vermeld in politierapport

Simon Segers

Het politierapport over de zaak Chovanec blijkt niet volledig overeen te komen met de de informatiefiche waarin de details over de gebeurtenissen werden neergeschreven, dat meldt RTL info. De advocaat van de agenten gelooft dat het om een fout gaat.

Jozef Chovanec was een 39-jarige Slovaakse man die om het leven kwam als gevolg van politiegeweld. De man werd in februari 2018 opgepakt op de luchthaven van Charleroi, nadat hij gewelddadig gedrag vertoonde omwille van een probleem met zijn papieren. Hij werd gearresteerd en overgebracht naar een cel. De politie trad hardhandig op, een agent ging zelfs 16 minuten lang op hem zitten. Een van de aanwezige agentes bracht ook een hitlergroet. Chovanec kreeg een hartstilstand en belandde in een coma. Hij overleed enkele dagen later.

Kladblad

Het politierapport maakte geen melding van het hardhandig optreden van de agenten, noch van de hitlergroet. De politietop werd ook niet op de hoogte gesteld van de hitlergroet door het gerecht, ondanks dat zij beschikten over de intussen bekende beelden. Nu blijkt dat het rapport ook geen melding maakt van het ongewone gedrag van de man. Rond 4u30 ’s nachts begon hij gewelddadig met zijn hoofd tegen de celdeur te slaan. Volgens de informatiefiche was dit echter ook al om 1u30 het geval. Volgens Hayat Karim, de advocaat van de drie politieagenten, is op het informatieblad een fout gemaakt, en is het rapport correct. “Een informatieblad is een soort kladblad dat door alle medewerkers van het politiebureau kan worden ingevuld”, aldus Karim.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

10 gedachten over “Incident voorafgaand aan overlijden Chovanec mogelijk niet vermeld in politierapport”

  1. Ik zal mij niet uitspreken over de zaak Chovanec, wel over mijn ervaringen met het VCP en de PZ. Het VCP is niet integer en evenmin onpartijdig. Ze schuwt de leugen en manipulaties niet om foute politie te beschermen. Mijn tegenargumenten werden niet weerlegt. Gewoon een laconieke mededeling:” U bent blijkbaar ontevreden over onze procedure”. Het onderzoek van het VCP is bovendien niet transparant en replieken op valse aantijgingen worden niet weerhouden. Van de Parlementsvoorzitter moet je ook geen soelaas verwachten. Zijn kabinetschef (liberaal) gedroeg zich als een mol. Ze gebruiken daar maffiatechnieken. Ik vertrouw geen politici noch politie meer en zeker het zooitje ongeregeld van het VCP niet. Mijn advies: dringend het comite P afschaffen en een wet stemmen die toelaat politieambtenaren te vervolgen wanneer ze de wet op het politieambt overtreden+ een integer elite korps van speurders-juristen oprichten die geen enkele relatie hebben met de politie, magistraten of het Vast Comite P noch met de Inspectie van de politie…en last but not least geen lid zijn van een religieuze of politieke organisatie.

  2. waarom wordt niet gezegd wat iedereen ziet maar blijkbaar niet gezegd mag worden.
    Iemand die geboeid is met geweld om het leven brengen is iemand “doodmartelen”.
    Chovanec is doodgemarteld.

  3. Zijn ze daar nu nog over bezig, over een balorige passagier die niet over de nodige instapkaart beschikte, zich toch toegang tot het vliegtuig forceerde en manu militari werd buitengesleurd, waarbij hij zich fel verzette en zich zelf later masochistisch verwondde door zelf zijn hoofd herhaaldelijk tegen muren te bonken ? Dit werd kennelijk niet in de woke media objectief-correct gerapporteerd maar politiek-correct verkleed weergegeven, zoals gangbaar bij woke gazettenpraat schrijvelaars.

  4. dit wad geen zaak voor het HCT – Dit HCT werd m.i onterecht afgeschaft onder een regering Martens. Wie reageerde ? de pers, media , het parlement, de oppositie?
    niets daarvan.
    Het HCT zou nu, na hervorming van politie en justitie – samen met Het Rekenhof – zeker goed werk verrichten o.m . ter bestrijding van doofpotoperaties, onterechte aanwending van overheidsmiddelen – zeker in de wildgroei van subsidiesystemen .

Plaats een reactie

Delen