Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Israël voert luchtaanval uit als reactie op brandballonnen

Wijnand Meeus

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft Israël luchtaanvallen uitgevoerd op doelen van de Palestijnse beweging Hamas in de Gazastrook. De Israëlische luchtmacht reageerde daarmee op de brandballonnen die eerder vanuit de Palestijnse enclave waren opgelaten en die branden in Israël hadden veroorzaakt.

Bij die actie van het  Israëlische leger werden militaire infrastructuur en een raketlanceerplaats geraakt. “De raketlanceerplaats bevond zich dicht bij burgergebied, wat nogmaals aantoont hoe Hamas de Palestijnse bevolking in gevaar blijft brengen”, klinkt het bij Israël. Er zij momenteel nog geen meldingen van gewonden.

Vrijdag waren er door de brandballonnen die Palestina had opgelaten in de Israëlische regio Eshkol, vlak bij de Gazastrook, nog vier branden uitgebroken. De Israëlische brandweer meldt dat ook daar geen gewonden zijn bij gevallen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

2 gedachten over “Israël voert luchtaanval uit als reactie op brandballonnen”

  1. Israël is het enige land dat het soort tuig, dat rond haar land gevestigd is en de boel zelfs op wereldvlak verziekt, begrijpt. “Jij stuurt een raket op mij, wel hier zijn 50 terug”, de enige taal dat Arabieren begrijpen. Steeds weer is het Hamas die het initiatief neemt met eerst pestacties zoals ballonnen, en dan laten escaleren naar honderden raketten. Als Israël niet keihard terugslaat, is er binnen de kortste tijd weer oorlog, gesteund door het Westen en zelfs door ons land, waar Kitir het nog steeds nodig vindt de terreurorganisatie die de raketten beheerd, zelfs door de weke EU als terreurgroep erkent, te blijven met miljoenen belastinggeld te financieren. Het toont hoe zwak we zijn en hoe sterk ze in Molenbeek en Borgerhout geworden zijn met de import van hun oorlogen.

Plaats een reactie

Delen