Foto ter illustratie - Foto: Shutterstock

Foto ter illustratie - Foto: Shutterstock

Uncategorized

Italië: Hackers vallen database voor COVID-19-vaccinatieafspraken aan

Niels Geerinck

Hackers hebben in de Italiaanse regio Lazio, nabij Rome, de IT-systemen van het bedrijf dat de COVID-19-vaccinatieafspraken beheert aangevallen en afgesloten. Dat melden de regionale autoriteiten.

De hackers schakelden alle systemen uit, waaronder ook het “gezondheidsportaal” waarlangs de Italianen hun afspraak voor een vaccinnatie dienen te maken. Ook het vaccinatienetwerk en database van de regio werd getroffen. De lokale regering waarschuwde al dat de aanval zal leiden tot vertragingen in de vaccinatiestategie. “Het is een zeer krachtige hackeraanval, zeer ernstig. Alles is uit. De hele regionale database ligt onder vuur”, aldus Alessio D’Amato, gezondheidsmanager van de regio Lazio.

De Italiaanse politie en de Openbare Aanklagers uit Rome onderzoeken momenteel de zaak, om te weten wie er achter de aanval zit. Italië kondigde onlangs, in navolging van Frankrijk, aan dat het voorleggen van een vaccinatiebewijs verplicht zal worden voor een reeks activiteiten. Of de aanval hiermee te maken heeft, is voorlopig nog onduidelijk.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

3 gedachten over “Italië: Hackers vallen database voor COVID-19-vaccinatieafspraken aan”

Plaats een reactie

Delen