Afbeelding ter illustratie - Afbeelding: Shutterstock

Afbeelding ter illustratie - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Italië: slechts 1 op 10 illegalen werden in 2020 het land uitgezet

Niels Geerinck

Vorig jaar kwamen er 34.133 illegale migranten in Italië aan. Een recordaantal in vergelijking met de jaren voordien. Van dat aantal niet-reguliere migranten werden er slechts 3.351 het land uitgezet. Zo bericht de Italiaanse krant Il Giornale.

De cijfers kwamen er op aanvraag van Susanna Ceccardi (LEGA). Zij hekelt de kostprijs van de illegale migratie waarvoor “de Italiaanse belastingbetaler moet opdraaien” en bekritiseert de “totale onverschilligheid” van de Europese Unie tegenover de stroom van illegale migranten richting Italië. Ondanks dat slechts 9,8% het land moest verlaten, kostte de illegale migratie in 2020 al 4,58 miljoen Euro. De kosten voor dit jaar bedragen al ruim 3 miljoen euro.

“We hebben vanaf het begin al aangegeven dat het beleid van Brussel niet succesvol kon zijn. Maar ze gaven de schuld aan ons. Deze cijfers bewijzen dat wij gelijk hebben.”, aldus de politica. Volgens Ceccardi is het reële kostenplaatje echter nog hoger. Uit de cijfers blijkt dat de overgrote meerderheid van migranten die het land werden uitgewezen afkomstig waren uit Tunesië (1997 repatriëringen), Albanië (544 repatriëringen), Marokko (181 repatriëringen) en Egypte (91 repatriëringen).

Daarnaast worden de uitwijzingen bemoeilijkt door de reisbeperkingen omwille van de coronacrisis.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

5 gedachten over “Italië: slechts 1 op 10 illegalen werden in 2020 het land uitgezet”

  1. 1op10 schandalig dat het er zoveel zijn. Ik stel voor dat we volgend jaar 20/10 meer mensen binnen laten in eu! Laten we de verdoemenis in gaan we zijn toch al goed op weg. Doe anders herstel betalingen aan china die krijgen nog niks… op het geld van covid en de spy software na dan.

  2. Logisch. Europa is dan ook de nieuwe wereld voor de Afrikanen en de inheemse blanken moeten plaats maken voor de nieuwkomers (citaat van wijlen Vic Anciaux – op een lokale vergadering van de Volksunie in 1979). Tekstueel:” Wij zullen in Vlaanderen moeten plaats maken voor de migranten” (sic).

  3. Op de Griekse eilanden worden vrouwen en kinderen geëvacueerd en blijven de jonge mannen ter plaatse om het vuur te bedwingen en hun huizen en land te redden. Intussen laten de jonge mannen van elders in de wereld vrouwen en kinderen in de steek om op kosten van o.a. die onfortuinlijke Grieken te leven.

  4. en hoeveel hebben wij er kunnen/willen terugsturen?
    Mogen we dan niet zelf selecteren wie mag blijven?
    Ach ja, ik vergat dat we allang niets meer te zeggen hebben in eigen land.

Plaats een reactie

Delen