Uncategorized

Jakobien Huisman: “We weten allemaal intussen al lang dat dat mondkapje niets helpt”

Wim De Smet

Journaliste Jakobien Huisman legt, samen met haar man Alain Grootaers, de laatste hand aan de docu-serie Tegenwind. De documentaire brengt het relaas van zes gerenommeerde wetenschappers die tijdens de coronacrisis kritiek hadden op het gevoerde beleid en daardoor ook buitenspel werden gezet.

Bent u boos op de virologen?

“Nee, want dat zijn gewoon nuttige idioten die alleen iets van virussen weten. En van dit virus weten ze dan ook nog eens helemaal niets. Ze zijn te trots om dat toe te geven en om op hun stappen terug te keren. Je kan dan wel boos zijn op zo’n Marc Van Ranst, maar dat heeft helemaal geen zin. Mijn bezorgdheid is: hoe redden we deze maatschappij van een dystopische ondergang? En dan bedoel ik niet dat iedereen doodvalt of een depopulatie, maar ondergang kan ook zijn dat de mensen elkaar psychologisch afmaken. Dat is ook een ondergang.”

Wat heeft u het hardst gestoord aan de coronamaatregelen?

“Voor mij was dat persoonlijk toch de ‘muilkorf’, het mondkapje. We weten allemaal intussen al lang dat dat mondkapje niets helpt. Dat virus is ontelbare malen kleiner dan de gaatjes in een mondmasker. Doe zelf de test: loop met een mondmasker op over straat en er passeert iemand die parfum op heeft of die rookt: dat ruik je meteen doorheen dat masker. En de moleculen van parfum of rook zijn dan nog veel groter dan zo’n virus. Dat zeiden de virologen in het begin ook, maar ineens werd die boodschap omgedraaid. Dat is weer zo’n surrealistisch gegeven en mensen pikken dat omdat het een soort schijnveiligheid biedt. Wat ook erg was, was de avondklok natuurlijk. Dat mensen daarin meegingen en er geen protesten uitbraken, dat gaat mijn verstand te boven.”

Was er een groot verschil tussen de maatregelen in Spanje en België?

“Spanje was tijdens de eerste lockdown heel streng. Daar waren we toen blij mee, omdat we nog niks wisten van het virus. Ik vond het wel prima dat iedereen thuis moest blijven, al zag ik meteen ook de sociale consequenties voor mensen die op een appartementje in de stad wonen. Voor ons op de boerenbuiten was dat niet zo erg. Wij dachten dat we er na een maand of twee lockdown wel vanaf zouden zijn. Dat werd ons ook voorgespiegeld. Zo gingen we het virus platslaan! Niet dus… En nog zijn er mensen die daarin geloven; dat lockdowns helpen. Knettergek. In de Verenigde Staten zie je duidelijk dat de staten die het pad van lockdowns het eerst verlieten er veel beter voorstaan dan degenen die iedereen bleven opsluiten.”

Hoe hadden de beleidsmakers die crisis dan wel moeten aanpakken?

Ik was en ben een grote voorstander van de omgekeerde lockdown, zoals ook Sam Brokken die voorstelde. Bescherm de kwetsbaren en laat het virus verder rondgaan onder de gezonde en jonge bevolking. De “Infection Fatality Rate” is bij die groep bijzonder laag. De data bewijzen intussen overvloedig dat dat de juiste oplossing was geweest: de antistoffen bij natuurlijke infectie blijven hoog, terwijl we in de landen waar vroeg en veel gevaccineerd is – zoals Israël – zien dat de bescherming door het vaccin sterk afneemt met de tijd. Op die manier ga je van de ene booster naar de andere hinken.”

Lees het volledige interview ‘Journaliste Jakobien Huisman: “Zwijgen is geen optie”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wim De Smet (°1970, Asse) was meer dan 20 jaar dienst als journalist bij Het Laatste Nieuws. Hij is altijd op zoek naar nieuws.

14 gedachten over “Jakobien Huisman: “We weten allemaal intussen al lang dat dat mondkapje niets helpt””

  1. Jakobien komt effe vertellen, wat al anderhalf jaar bekend is.
    Al wat ze gaat vertellen, is al lang ontktacht op internet, dus dwz. geen enkele toegevoegde waarde !!!
    Naar mijn mening sta je dan stil.
    We moeten nu mensen hebben, die met de oplossing komen, anders zijn we eraan voor de moeite !!!

  2. Ik draag nog altijd een mondmasker.Punt uit! En handen ontsmetten.Zeker waar mensen in een gesloten ruimte zijn.Een ding is zeker.Het virus is uit een labo ontsnapt.Enkel de chinese overheid heeft het virus onder controle.Het is een kunstmatig virus.Zij weten veel meer dan ons.Ik denk zelfs dat er al medicatie bestaat.

  3. Inderdaad, meer dan een jaar geleden was ik ook al (mede) voorstander van massa immuniteit. Alles normaal open en bloot en gewoon uitzieken. Stapje voor stapje komt de waarheid nog wel boven. Eens benieuwd hoe al de idiote doemdenkers dan zullen reageren.

  4. We weten allang is een mooi voorbeeld van een ‘Fallacy’ ofwel een drogreden en wel om verschillende redenen. Wie zijn we en hoe kunnen zij weten wat die we weten?
    En is er nog de vraag : wat (denken) weten zij zelf eigenlijk?

  5. Wat ik vrees is dat bij groepsimmuniteit het gewoon een kwestie is dat de zwakken eruit moeten. Dat is heel plezant voor gezonde mensen maar degenen die vechten tegen aandoeningen, kanker, long- en hartaandoeningen, andere infecties die mogen zichzelf al afschrijven. Zou Huisman het ook daar over hebben? Dan zijn er ook nog de onrechtstreekse gevolgen: mensen die een behandeling nodig hebben maar door met corona besmette zieken geen plaats meer hebben in de ziekenhuizen, zou Huisman het daar ook over hebben? Ik heb ook zware twijfels over de niet-chirurgische mondmaskers en een aantal andere maatregelen en daar mag best een hartig woordje over gepraat worden maar waar zij voor pleit maakt vooral veel slachtoffers. De oversterfte in de rusthuizen door slechte maatregelen is daar wel een bewijs van. Als iets niet mag tegengesproken worden is het een leugen, dogma’s zijn er enkel voor machtswellustelingen vanuit gelijk welke hoek.

  6. ER IS HELEMAAL GEEN CORONA…..!!!!!!!!!!
    * Hét feit dat mensen daar over discussiëren houdt LEUGENS in stand….!!!!!!!!
    * BESTEMMINGEN….. ook een woord dat mensen PARANOÏDE gedrag vertonen…..????
    * Griep opgelopen is anders dan BESMET met de Griep Virus.

  7. Mondmasker FFP3, ontsmettingsvloeistof voor de handen en afstand houden.
    Zeer doeltreffend, en sindsdien zelfs nog geen verkoudheid gehad.
    Geen vaccinatie nodig.
    Reizigers mijd ik als de pest, ook zeer doeltreffend.

  8. Het zou voldoende geweest zijn, beste Benny, om de ouderen en zwakkeren in onze samenleving te vaccineren, maar niet de gezonde mensen zonder enige onderliggende gezondheidsproblemen. Hiermee zouden wij heel makkelijk groepsimmuniteit opgebouwd hebben tegen de meer dan 15.000 mutaties die ondertussen van Covid19 rond circuleren. Toch veel beter dan een experimenteel vaccin in je lijf te laten inspuiten waarvan je de gevolgen op lange termijn niet eens kent!
    Te gek voor woorden hoe mensen zich zo laten meeslepen door angst ipv. goed na te denken en dingen in vraag te stellen.
    Vanwege je NON Vaccer

  9. Virussen mogen dan kleiner zijn, maar niet de aerosols natuurlijk waar ze in zitten. Wat een onwetenschappelijke lulkoek, maar typisch voor de pretentie van het koppel betweters. Ondertussen is allang bewezen dat de mondmaskers werken. Alains artikel in het Pallieterke (sorry PALNews, ‘true colours shining true’ ) stond vol feitelijke fouten en is totaal ontkracht. Sociale terroristen noemde iemand onlangs zulke mensen. En of hij gelijk heeft. Dat ze paria’s mogen worden.

Plaats een reactie

Delen