Brussels , 20/07/2021 Consultation Committee charged with the lock-down measures taken during Covid-19 pandemic . Pix : Jan Jambon (photo by Frederic Sierakowski / Pool / Photonews

Uncategorized

Jambon geen fan van Covid Safe Ticket voor trouwfeesten en winkels

Wannes Neukermans

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) is geen voorstander om het Covid Safe Ticket ook in te zetten op trouwfeesten, winkels en horeca.“Het CST kan wat mij betreft worden ingezet bij evenementen waar er sowieso ticketcontrole is, maar op andere plaatsen niet. We moeten niet evolueren naar een pasjesmaatschappij”, klinkt het.

De verschillende regeringen van ons land zullen tijdens een volgend overlegcomité bekijken welke maatregelen de komende tijd versoepeld kunnen worden. Verschillende partijen, zoals CD&V en Vooruit, toonden zich al voorstander om het CST uit te breiden en in te zetten op kleinere evenementen, zoals trouwfeesten en doopfeesten. De liberalen en groenen zijn koele minnaars van zo’n uitbreiding en vrezen “een pasjesmaatschappij”. 

Jambon vindt het een goed idee om het Covid Safe Ticket in te voeren op kleinere evenementen. “Op voorwaarde dat het een evement is waar sowieso ticketcontrole is, want we mogen inderdaad niet evolueren naar een pasjesmaatschappij”, klinkt het. Een uitbreiding van het CST zoals in Frankrijk, waar de pas verplicht is voor een horecabezoek en zelfs in heel wat winkels, ziet hij dus niet zitten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

4 gedachten over “Jambon geen fan van Covid Safe Ticket voor trouwfeesten en winkels”

  1. Heeft JJ al ooit 1 gesprek gehad of een artikel gelezen van kritische wetenschappers?
    Als hij van Vlaanderen een communistische maatschappij wil maken, moet hij verder meespelen in deze plandemie.

Plaats een reactie

Delen