JBC. Foto Photonews.

JBC. Foto Photonews.

Uncategorized

JBC schrapt jongens-en meisjesafdelingen en lanceert genderneutrale kindercollecties

/

Binnenkort geen jongens- of meisjesafdelingen meer in winkelketen JBC. De winkel moet genderneutraal worden en er wordt op korte termijn ook een eerste genderneutrale kindercollectie gelanceerd.

Een recente studie van VUB toont aan dat jongens en meisjes andere beroepskeuzes maken op basis van hun geslacht. JBC vindt dat problematisch en wil daarom haar steentje bijdragen bij het loskoppelen van geslacht en beroep. “Wij hopen dat kinderen los van hun gender een vrije keuze kunnen maken in de arbeidsmarkt. We willen kinderen buiten de lijntjes laten dromen over wat ze willen worden”, klinkt het. 

Concreet zullen alle verwijzingen naar jongens of meisjes in JBC-winkels verdwijnen, en dus ook de aparte jongens-en meisjesafdelingen. In plaats daarvan zal de winkel opgedeeld worden per leeftijdscategorie. Daarnaast wil JBC ook inzetten op genderneutrale collecties, de eerste genderneutrale collectie wordt zeer binnenkort verwacht.

Op sociale media wordt voornamelijk afwijzend gereageerd op het initiatief. Heel wat mensen zeggen niet meer te zullen kopen bij JBC en roepen anderen op dat ook niet meer te doen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




13 gedachten over “JBC schrapt jongens-en meisjesafdelingen en lanceert genderneutrale kindercollecties”

  1. JBC was mijn favoriete klerenwinkel, maar ik ga dit extreem WOKE gedoe niet sponsoren!
    Eens kijken hoelang ze deze absurditeiten nog volhouden als hun marktaandeel zal kelderen???

  2. Of hoe het promoten van minderheden het nieuwe normaal wordt…….Ik heb mijn buik vol van al dat woke en genderneutraliteit gedoe,wees blij dat je tegenwoordig aanvaardt wordt ipv uw levensvisie door de strot van de meerderheid te willen duwen als ‘normaal’.

  3. Ze zijn tegenwoordig compleet gek geworden, hoeveel procent van de bevolking is eigenlijk LGBTQ… misschien 3%? Moet men voor hen alles gaan aanpassen? Wie bedenkt zoiets? Ik zie de maatschappij met dit woke gedoe in de toekomst afstevenen naar een soort communisme waar de bevolking neutraal, ontworteld en identiteisloos zal worden.

  4. De wokers zijn maar een kleine groep die weliswaar enorm veel lawaai maakt en daardoor vooral bij hoernalisten geliefd zijn. Uiteraard zal JBC bejubeld en gezegend worden met veel trompetgeschal en tromgeroffel maar als het feest voorbij is valt de stilte en zal het zakencijfer bepalen of er al dan niet zal gedanst worden op het graf van JBC. Ik loop er alvast rond als is het een hondendrol. Hopelijk voor de werknemers van JBC bedenken ze zich nog en wordt de uitvinder van dit onnozel fenomeen met veel bazuingeschal aan de deur gezet. Wokerslawaai is even nutteloos als de knallende uitlaat van een motor.

  5. JBC zal boerka’s verkopen,dat is de volgende modetrends,met of zonder tapijtje.Nu nog opschriften met “nooit NVA of VB”en de cirkel is rond en “de islam is een vriendelijke godsdienst”

  6. JBC zal boerka’s verkopen,dat is de volgende modetrends,met of zonder tapijtje.Nu nog opschriften met “nooit NVA of VB”en de cirkel is rond en “de islam is een vriendelijke godsdienst”

Plaats een reactie

Delen