Eddy Demarez (Photonews)

Eddy Demarez (Photonews)

Uncategorized

“Je suis Eddy”

Erwin Vanmol

Beste PAL NWS-lezer,

Je suis Eddy. Demarez bedoel ik, de onhandige omroeper die een poging deed om snedig te zijn offscreen maar het ongeluk had dat de streaming nog open stond.

Een euvel waar elk van ons van gruwelt. Want laat ons wel wezen, in deze opgehokte tijden is het weinige vertier dat ons nog rest die van de betere roddel en dat is allemaal goed en wel zolang het niet uitkomt.

Ik werkte ooit voor VTM ten tijde van het opstarten van Tien Om Te Zien. Hadden de artiesten toen gehoord wat via de intercom werd gezegd, VTM zou nu nog de rechtszaken aan het afbetalen zijn.

Was dat netjes? Zeer zeker niet! Was dat menselijk? Zeer zeker wel, want de druk lag hoog en er werd afgereageerd.
Sta mij toe een ander voorbeeld te nemen. Toen ik nog moest bijklussen voor ik zelfstandig cartoonist werd, werkte ik in een fabriek waar ze binnendeuren van Opel Astras maakten. Ik at mijn schaft altijd in de refter van de vrouwen omdat er in die van de mannen gerookt werd.

Mijne dames en heren, ge kunt niet geloven welke degenererende praat ik daar te horen kreeg. De dames bleken qua seksisme de heren tientallen keren te overtroeven en dan nog vooral ten nadele van hun eigen sekse. De idee dat vrouwen feeërieke etherische wezens waren, een gedachte die ik voorheen koesterde, was er sindsdien compleet aan.

In verband met Eddy Demarez haal ik graag onze vaak vergeten christelijke waarden aan waar ons moreel besef op gebaseerd is. Er is de gouden regel “doe niet, wat ge niet wilt dat u geschiedt”. Maar er is ook een tweede.

De farizëers hadden de ultieme valkuil voor Jezus bedacht. Ze brachten hem een overspelige vrouw. Ze vroegen hem te oordelen. Als hij tegen een steniging was, dan ging hij in tegen de Joodse wetten, als hij voor was dan ging hij in tegen de Romeinse wetten die bepaalden dat Joden geen eigen rechtspraak mochten doen.
Jezus antwoordde dat “hij die zonder zonde is dan maar de eerste steen moet werpen”.

Laat het ons zo stellen dat iedereen die ooit aan de koffieautomaat geroddeld heeft over een collega, stante pede ontslag neemt.
En pas dan dat van Eddy eist.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




41 gedachten over ““Je suis Eddy””

  1. Ik praat ook zoals Eddy Demarez. Natuurlijk niet voor een microfoon, maar dat was nu net een ongeluk. Niet meer dan dat. Azijnpissers, hou toch op. Leer ermee lachen. Het leven is al zuur genoeg.

  2. Raak en juist opgemerkt. Laat Eddy Demarez daarvoor niet afgeslacht worden. Misdadigers komen er beter vanaf dan deze man met zijn ongepaste sneren naar enkele Belgian Cats. Laten we aub het noorden niet verliezen en niet terugkeren naar middeleeuwse attitudes van zuiverheid en de daarbij horende hypocrisie. Fout van Eddy maar wie zonder zonde is werpe de eerste steen!

  3. Blijkbaar is er geen ander nieuws, en dan is het leuk om iemand af te maken voor zo’n bagatel. Voor alle duidelijkheid hij had zo iets niet mogen zeggen, maar nu doen ze alsof hij die meisjes vernederd heeft tot en met? Wat betreft die spreekwoorden, hier nog een, dat wie vrij is van zonde, hij werpe de eerste steen!

  4. Ik ben het volledig met u eens, al was het alleen maar omdat ook ik mijn jeugd tussen arbeidersvrouwen heb doorgebracht waardoor ik geleerd heb dat ze net hetzelfde zijn als wij, mannen. Een geruststellende gedachte, trouwens.

  5. Is dat nu den echte “Snelle Eddy” ?
    Serieus nu, benieuwd of Unia en consoorten volgend jaar evenveel politiek correcte tamtam gaan verkopen als de rode duivels in Qatar gaan sjotten. Dacht van niet. Unia is net zoals Koning Voetbal unitair Belgicistisch, en vooral in Qatar is hun geliefde godsdienst van de wrede staatsgodsdienst. Dus, twee belangrijke redenen om dan te zwijgen.
    Nog vraagje, wat zijn “binnendeuren” van een Opel Astra of een auto tout court ?

  6. Ik ga hier niks over zeggen nadat ik daarnet op de trein terecht gewezen werd toen ik zei dat er nog drie mannen en één vrouw moesten instappen. Twee wokes wezen er op dat het 4 mensen waren waarvan ik niet mocht bepalen welk gender zij verkozen.

  7. Die hetze tegen Eddy Demarez…. hoe is het in godsnaam mogelijk. Ik zou eens graag in de kleedkamer van The Red Cats zitten. Moest je horen wat die zeggen over andere mensen… Hypocrisie ten top. Waar gaan we naartoe, waar gaan we naartoe?

  8. dat van ‘die eerste steen’ is 100% correct
    BUT
    Demarez werkt voor de VRT.
    Medelijden is us ‘out of the question’
    Geen enkel individu uit die bende heeft recht op enig begrip of medelijden
    Zij zijn de vaandeldragers van onbegrip, voor meningen die hun niet aanstaan!

  9. Waar we naartoe gaan? Naar mensen die beweren te weten wat er in de kleedkamer van de Cats zoals gezegd wordt (zou worden) maar tegelijk toegeven dat ze nooit enig kontakt met die kleedkamer gehad hebben. Duimzuigers dus.

  10. Erg he man…hoe sneller die hele woke business opgedoekt wordt hoe beter.
    Het is aan de zwijgende meerderheid om de wokers massaal te negeren.
    Als we meegaan in die woketrend dan wordt het onleefbaar. Geldt ook voor “politiek correct.

  11. Met de Belgian Cats mag niet worden gelachen!
    Je suis Eddy
    30 jaar carrière naar de K…..(m)/K..(v)/…?(x) om wat schunnig gezever.
    Eis een schadevergoeding en ga samen met Michel Wuyts en Frank Raes op pensioen.
    Je gaat nu zien wie je vrienden zijn, chapeau Chris Van den Abeele 👍

  12. Wat een stelletje hypocrieten en schijnheiligaards zijn die cats. In welke wereld leven die eigenlijk? Eddy Demarez heeft zijn excuses aangeboden, en hij erkent dat hij een fout heeft gemaakt, maar nee, die dames willen hem aan de galg. Zegt genoeg over hun attitude.

  13. Ook ik zeg “je suis Eddy”…ook al behoort (of behoorde) hij tot de (s)linkse VRT. De vele reakties hier zijn duidelijk: hij is een zoveelste nieuw slachtoffer van de verzuurde nieuw-linkse-orde… Hoe scandeerden we het vroeger ook weer? “VRT, weg ermee…”…terug aktueel als je het mij vraagt…

  14. Dit is broodroof, om een paar opmerkingen het ontslag eisen, voor zulke grote en volwassen vrouwen hebben ze tere zieltjes als ze niet tegen commentaar en roddels kunnen,er zijn erger en serieuse zaken, als het dit maar was. Waar is de gezonde zelfspot en humor gebleven ???? Onze Belgische Poezen hebben daar zekers gebrek aan!!!

Plaats een reactie

Delen