Uncategorized

Joe Biden over situatie in Kaboel: “Nieuwe aanslag in de komende 24 tot 36 uur zeer waarschijnlijk”

Niels Geerinck

De Amerikaanse president Joe Biden waarschuwde zaterdagavond voor een nieuwe aanslag. Volgens Biden en zijn legertop is een aanval in de komende 24 tot 36 uur zeer waarschijnlijk.

Zaterdag voerde het Amerikaanse leger een aanval uit op kopstukken van IS-K in Afghanistan. Daarbij vielen er volgens de legertop 2 doden en 1 kopstuk zou gewond zijn. De Amerikaanse aanval kwam er al reactie op de aanslag nabij de luchthaven van Kaboel. Daarbij kwamen er 14 Amerikaanse mariniers om het leven samen met 170 Afghanen, waaronder ook Talibanstrijders.

Biden zegt dat hij en zijn legertop de dreiging op vergelding zeer reëel achten. De legertop zou de aanwezige militairen in Afghanistan hebben opgedragen om “alle nodige maatregelen” te treffen, om zichzelf en de Afghaanse burgers nabij de luchthaven te beschermen. De VS benadrukt dat de evacuaties zullen blijven doorgaan, ondanks de gespannen situatie.

De aanval die de VS vandaag uitvoerde, zal volgens Biden niet de laatste zijn. “Ik zei dat we achter de groep aan zouden gaan die verantwoordelijk is voor de aanval op onze troepen en onschuldige burgers in Kabul, en dat hebben we gedaan. We zullen doorgaan met het opsporen van iedere persoon die betrokken was bij die gruwelijke aanval en ze laten boeten.”, zo sluit hij af.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

4 gedachten over “Joe Biden over situatie in Kaboel: “Nieuwe aanslag in de komende 24 tot 36 uur zeer waarschijnlijk””

  1. Joe is back?Toen kaboel viel heeft hij zich drie dagen niet laten zien.Hij was in Camp David met vakantie.Toen de media,ook CNN,zeiden dat de situatie te vergelijken was met Saigon 1975 ontkende hij dit met klem.De pers stond hij niet te woord wat hem ook kwalijk werd genomen.Kamala was op buitenlandse missie en kakelde wat antwoorden op de vragen van de pers.Op onze rode Staatszender met§ minaret en gelegen op de Reyerslaan voert men Joe op als een krachtdadig president vanwege de drone aanval op twee kopstukken van IS-K.Hij wordt zelfs opgevoerd wanneer hij de mensen waarschuuwt voor een nakende orkaan.Wie ik wel mis is Börn om ons te berichten over de mening van de Amerikanen over de desastreuze aanpak van Joe en de 13 militairen die het leven lieten.Joe is zo erg het noorden kwijt dat hij Trump en zelf de militairen de schuld geeft.Dit zal blijven nazinderen in de kazernemuren.

  2. Ik heb zo een “vaag vermoeden” dat Joe Biden nog lang zal moeten “doorgaan met het opsporen van iedere persoon…”. Zoals we in het verleden reeds gezien hebben kan het lang duren. Ik denk zo maar aan Sadam, en Osama. Biden lijkt ook hier weer de realiteit uit het oog te verliezen, het zal niet in een vingerknip opgelost zijn.

  3. Wie ik het meeste mis in deze is topjournalist en VS kenner Bjorn Soenens. Trump deed nog maar een andere das aan en hij had al bakken kritiek. Nu verslaat hij hurricane Ida en vindt plots alles te min voor hem wat Biden doet of vooral niet doet…terwijl we geschiedenis aan het schrijven zijn. Zelfs als Biden een paar voetzoekers op IS-K dropt zwijgt hij. Nu plots wist hij waar de boosdoeners zaten, waarom dan pas nadat GI’s sneuvelen ingrijpen? Vreemd toch? Zelfs onze Bjorn weet het niet eens!

Plaats een reactie

Delen