De Canadese premier Justin Trudeau. Foto Shutterstock

Uncategorized

Justin Trudeau over klimaatplan Liberals: “Een plan ten goede van de economie”

Simon Segers

Justin Trudeau, de Canadese premier en leider van de Liberal Party, deelde op Twitter een link naar het klimaatplan van zijn partij. De liberalen focussen onder andere op meer hernieuwbare energie, elektrische wagens en batterijtechnologie.

“Een serieus plan voor het milieu is een plan ten goede van de economie”, aldus Trudeau op Twitter. Hij linkt ook naar de website van zijn partij, waarin enkele concrete doelen in het kader van de klimaatverandering beschreven staan. De liberalen leiden hun klimaatplan in met een vinger die naar de conservatieven wijst: “Terwijl de conservatieve politici zich verzetten tegen een prijs plaatsen op vervuiling, hebben wij dit volbracht. Dit terwijl we lagere kosten voor gezinnen bekomen. Wanneer anderen zeiden dat de strijd tegen de klimaatverandering te duur zou zijn, waren wij ons bewust dat niks doen nog meer zou kosten.”

De liberale partij wil bijvoorbeeld tegen 2035 alleen nog ‘uitstootloze’ auto’s op de markt. Alle nieuwe personenwagens en kleine trucks zullen dan elektrisch moeten zijn. Hiermee vervroegen zij een eerdere doelstelling uit 2019 met vijf jaar. De Canadese regeringspartij wil ook de hoeveelheid hernieuwbare energie minstens verdubbelen: “Canada heeft een van de minst vervuilende elektriciteitsnetwerken in de wereld, maar er is nog ruimte voor verbetering” , schrijft de partij. Naast de 5 miljard Canadese dollar die al zou besteed worden, willen zij in de komende vier jaar nog 1 miljard extra investeren in hernieuwbare energie en modernisering van het stroomnet. Verder zien de liberalen toekomst in onderzoek naar nieuwe batterijtechnologieën, bijvoorbeeld op vlak van recyclage en prestatie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen