Kevin Spacey. Foto Shutterstock

Kevin Spacey. Foto Shutterstock

Uncategorized

Kevin Spacey opnieuw actief in Hollywood 4 jaar na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag

Simon Segers

De 62-jarige Amerikaanse acteur Kevin Spacey is na drie jaar ballingschap terug actief als acteur in de Verenigde Staten. Hij kwam op de zwarte lijst terecht na beschuldigingen van seksueel overschrijdend gedrag.

In 2017 verklaarde acteur Anthony Rapp dat Spacey meer dan 30 jaar voordien ongepaste, seksuele toenadering had gezocht en hierbij op hem was gaan liggen. Rapp was 14 jaar oud op het moment van de feiten. Vervolgens plaatste Spacey een reactie op Twitter, waarin hij verklaarde zich het incident niet kon herinneren. De acteur verontschuldigde zich en maakte verder ook bekend dat hij homoseksueel is. Deze laatste bekentenis werd door velen gezien als een afleidingsmanoeuvre.

House of Cards

Vervolgens beschuldigden ook verschillende andere mannen Spacey van grensoverschrijdend gedrag. Hierdoor verloor hij zijn hoofdrol in de razendpopulaire Netflixserie ‘House of Cards’. In de film ‘All the money in the world’ werden al zijn scènes opnieuw opgenomen met een andere acteur. Hoewel Spacey nog een rol kreeg in een Italiaanse film, was hij niet langer actief in Hollywood. Hij werd recent echter gespot op de filmset van de film ‘Peter Five Eight’, hoewel de omvang van zijn rol voorlopig niet bekend is.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

1 gedachte over “Kevin Spacey opnieuw actief in Hollywood 4 jaar na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag”

  1. Of Spacey schuldig is of niet laat ik in het midden.
    Het is zeer opmerkelijk dat Anthony Rapp 30 jaar gewacht heeft om dit naar buiten te brengen.
    Bij dergelijke “bekentenissen” stel ik me meestal vragen.

Plaats een reactie

Delen