Hongaars premier Viktor Orban. Foto Shutterstock

Hongaars premier Viktor Orban. Foto Shutterstock

Uncategorized

Kinderboeken met holebirelaties verder beperkt in Hongarije

Wijnand Meeus

De Hongaarse premier Viktor Orban heeft een decreet uitgevaardigd waarin staat dat de verkoop van kinderboeken waarin sprake is van holebirelaties niet gepromoot mag worden. Het decreet is een uitloper van de antihomowet van juni die de promotie van LGBTQ+-waarden bij minderjarigen verbiedt.

Zo zullen kinderboeken voortaan niet meer in de etalages of op zichtbare plekken in de winkel mogen liggen. Ook mogen dat soort boeken niet meer verkocht worden in een straal van 200 meter rond kerken en scholen. De boeken mogen enkel verkocht worden in een verpakking die de voorzijde onleesbaar maakt. Die 200 meter-regel bestond al eerder in Hongarije voor prostitutie.

Concreet gaat het om boeken waar voor kinderen ‘aanstootgevende’ zaken in kunnen staan. Het gaat dan bijvoorbeeld om kinderboeken met personages die afwijken van hun aangeboren gender, die een geslachtsverandering ondergaan of waarin homoseksualiteit gepromoot wordt. Het decreet zal binnen 30 dagen in werking treden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

11 gedachten over “Kinderboeken met holebirelaties verder beperkt in Hongarije”

  1. Dat is dan wat me als ‘rechtse’ homo steeds weer opvalt in (meestal) extreemrechtse middens: homoafkeer en homohaat. Behalve dan als men diezelfde onverdraagzaamheid (terecht!) kan veroordelen bij moslims. Alsof alle LGTB’s poco’s of woke zouden zijn😏😑😒😂. Ik in elk geval ken er zo bitter weinig. Die telkens terugkomende afkeer die soms ook nu nog door (meestal lokale) extreemrechtse politici in de media wordt geventileerd doet mij bijvoorbeeld wel meer dan 2 keer nadenken vooral ik een stem uitbreng. Gelukkig leerde ik al veel eerder dat men bij extreemlinks ook niet vies van homohaat is. Denk maar bijvoorbeeld aan de voormalige homokampen van Castro😑

  2. Blijkbaar niet mee met de actualiteit of bashen in de verkeerde richting :
    BLM, metoo, lgbtxyz en hun sympathisanten geven daar al lang het goede (?) voorbeeld o.m. verbanning Zwarte PIet, redigeren van Sneeuwwitje, Doornroosje, Pippi Langkous om maar enkele voorbeelden te noemen…

Plaats een reactie

Delen