Stemming stikstofdecreet uitgesteld naar volgend jaar: voltallige oppositie vraagt advies Raad van State

De voltallige oppositie vraagt een bijkomend advies van de Raad van State. Photonews

Cultuuroorlog

LGBT-activisten protesteren tegen ‘femicide’ naar aanleiding van moord op directrice Spa-Francorchamps

Simon Segers

Op het Muntplein in Brussel zijn dinsdagavond een 150-tal demonstranten verzameld om te protesteren tegen femicide (vrouwenmoord, red.) en homofobie. Zij pleiten voor de opname van vrouwenmoord in het strafwetboek.

Nathalie Maillet, de voormalige directrice van het circuit van Spa-Francorchamps, werd op 15 augustus doodgeschoten door haar echtgenoot. Ook haar nieuwe partner, Ann Lawrence Durviaux, werd gedood, waarna de dader zelfmoord pleegde.

De manifestanten verzamelden op het Muntplein, waar toespraken werden gehouden door vertegenwoordigers van feministische organisaties en LGBT-verenigingen. Velen van hen hadden regenboogvlaggen bij. Zij hielden ook een minuut stilte, gevolgd door een minuut lawaai bij wijze van symbolisch protest. “De dood van Nathalie Maillet en Ann Lawrence Durviaux brengt het aantal vrouwenmoorden in België voor het jaar 2021 al op 16”, zei een van de aanwezigen aan Het Laatste Nieuws. De Belgische overheid houdt geen statistieken bij over het aantal vrouwen dat vermoord wordt, maar volgens de Verenigde Naties zijn wereldwijd 81 procent van de moordslachtoffers mannen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

11 gedachten over “LGBT-activisten protesteren tegen ‘femicide’ naar aanleiding van moord op directrice Spa-Francorchamps”

  1. Manman, hebben die nu niks beters te doen,aandachttrekkers. Zo kun je wel voor alles gaan betogen wat er je niet aanstaat. Ik zou niet meer thuis zijn en vele ‘overbetogingen’ moeten doen.

  2. binnenkort is dat probleem van de baan,de Sharia zal hier toegepast worden.Ik heb medelijden met de lgbtqrst++++enz,.Onderzoekers aan de universiteiten zouden beter een vaccin ontwikkelen om dergelijk gedrag te genezen,want het is wel degelijk een genetische afwijking,hopelijk worden daarvoor kredieten vrijgemaakt.Al dat woke gedoe is de ondergang van onze levenswijze.

  3. Mij lijkt dat deze man zichzelf de zwaarst mogelijke straf opgelegd heeft, nl de doodstraf… Ze gaan dus niet betogen tegen een te lichte straf, ze gaan betogen om duidelijk te maken dat mannen meer vrouwen vermoorden dan andersom? Om zo de geslachten tegen elkaar op te zetten net als de WOKE cultuur waar ze hun plaats hebben met rassen?

  4. Laat ons alle asielzoekers die naar hier komen verplichten om een document te ondertekenen dat ze hun godsdienst afzweren en de LGBTQIA+ gemeenschap zullen aanvaarden. Niet willen is terug naar hun land. Dat zou heel veel problemen oplossen. En na 5 jaar werken en geen criminele feiten gepleegd te hebben, is het mogelijk de Belgische nationaliteit aan te vragen.

Plaats een reactie

Delen