Sammy Mahdi (Photonews)

Sammy Mahdi (Photonews)

Uncategorized

Mahdi wil geen bootmigranten uit Italië overbrengen op ad hoc-basis

Pieter Van Berkel

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) wil geen bootmigranten uit Italië op ad hoc-basis laten overbrengen naar België. “We kunnen niet langer migranten blijven overbrengen naar België zonder screening aan de buitengrenzen“, klinkt het.

Italië heeft donderdag opnieuw opgeroepen om migranten die in het zuiden van Europa aankomen te verdelen onder de verschillende EU-lidstaten. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Luciana Lamorgese kaartte de kwestie aan tijdens een telefoongesprek met EU-commissaris voor Binnenlandse Zaken Ylva Johansson. Ze vroeg ook om een speciale bijeenkomst van de ministers van Binnenlandse Zaken te organiseren. In de zomermaanden nam het aantal migranten dat aankomt in Italië opnieuw merkbaar toe.

“Heel wat migranten die in Europa toekomen hebben geen nood aan internationale bescherming”, aldus Mahdi. “Solidair zijn met vluchtelingen zijn we zeker, maar we kunnen niet langer migranten blijven overbrengen naar België zonder screening aan de buitengrenzen.”

Mahdi wijst op het feit dat er in België drie keer zo veel asielaanvragen per miljoen inwoners zijn als in Italië. Hij vindt de Italiaanse oproep om meer solidariteit wel degelijk terecht, maar wijst er op dat België vandaag al solidair is. Het overbrengen migranten op ad hoc-basis kan wel in noodgevallen, zoals bij de brand in het kamp van Moria, klinkt het nog.

Volgens de staatssecretaris bewijst de Italiaanse vraag de dringende nood van een Europees Asiel en Migratiepact. Voor Mahdi moet dat pact een duidelijke screening aan de buitengrenzen combineren met een georganiseerd solidariteitsmechanisme.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

9 gedachten over “Mahdi wil geen bootmigranten uit Italië overbrengen op ad hoc-basis”

  1. Waarom kunnen die allemaal geen nieuw leven beginnen ergens op een eiland met de nodige ondersteuning uiteraard dan kunnen ze een vrij en onbezonnen leven uitbouwen naar hun eigen wensen en is iedereen gelukkig laten ze het dan maar eens bewijzen hoe graag ze een nieuwe toekomst voor zichzelf en hun kinderen wensen

  2. Mahdi is de eerste die voet bij stuk heeft gehouden bij hét chantagemiddel van (extreem)links. Mensen zichzelf tekort laten doen zonder zichzelf pijn te doen. Zo is links wel. Hij is ook degene die nu zegt: “geen ongecontroleerde migratie”. Bravo. Uiteraard kan migratie, waarom niet? Je moet alleen zien wie hier zijn toekomst zoekt. Is er wel een toekomst? Heb je wel nood aan bescherming? Hoe groot is jouw bereidheid om te integreren in een progressieve maatschappij? Dàt is de vraag. Links wenst deze vragen niet te stellen, vandaar het nefaste van links in het aanvaarden van migratie. Links, een hopeloze weg vol met loze beloftes betaalt door Honoré Gepluimd.

  3. 90% van die ‘vluchtelingen’ zijn mannen,terwijl vrouwen en kinderen de zwakste groepen met de minste rechten zijn in de landen van oorsprong.Blijft de vraag waarom uiteindelijk alleen ‘de sterksten’ naar Europa willen?En onze ‘sociale partijen’ blijven intussen voortslapen.Groen wil ALLE invasieve exoten uit ons landschap,zolang het maar over flora en fauna gaat,invasieve mensen zijn welkom bij die partij!Ik ben benieuwd of Petra De Sutter ’s avonds gerust durft rondlopen tussen het groene kiesvee in Molenbeek…..

Plaats een reactie

Delen