Marine Le Pen - Afbeelding: Shutterstock

Marine Le Pen - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Marine Le Pen: “De VS zijn onder Biden niet meer in staat de vrije wereld te verdedigen”

Niels Geerinck

De partijleider van het Franse Rassemblement National Marine Le Pen reageert kritisch op de Amerikaanse president Joe Biden en zijn aanpak van de crisis in Afghanistan. Volgens haar toont de snelle val van Kaboel aan de Verenigde Staten niet langer in staat zijn om de ‘vrije wereld’ te verdedigen.

Le Pen vergelijkt het terugtrekken uit Kaboel met de Vietnamoorlog en de Amerikaanse aftocht uit Saigon in 1975. Volgens haar zijn de eerste slachtoffers van de ‘Talibanisering’ van het land de vrouwen. “Het eerste slachtoffer van de Talibanisering van Afghanistan zal het Afghaanse volk zijn, en in het bijzonder de Afghaanse vrouwen, die opnieuw veroordeeld zijn om in een tijdperk van regressieve terreur te leven.”, zo zegt ze.

Daarbovenop waarschuwde Le Pen in haar mededeling dat het risico op terroristische aanvallen op Westerse landen is toegenomen. Ze maakt zich ook sterk dat deze situatie een nieuwe migratiecrisis zal veroorzaken.

“Niet in staat de vrije wereld te verdedigen”

Volgens haar duidt de Amerikaanse aftocht in het land op een algemene verzwakking van de VS onder Joe Biden. “De Verenigde Staten onder Biden en diens regering tonen aan dat ze niet in staat zijn om de vrije wereld te verdedigen en dus de belangen van de vrije wereld te vertegenwoordigen.” en ook de NAVO krijgt van Le Pen een veeg uit de pan. “De NAVO, die schuchter oproept tot een ‘politieke oplossing’ in Afghanistan, is tevreden met het jammerlijk erkennen van haar militaire onmacht en dus haar nutteloosheid, die nu volledig bewezen is.”, zo zegt ze finaal.

Daarnaast beweerde ze ook dat de Franse president Emmanuel Macron zich te afzijdig gehouden heeft op het internationale politieke toneel.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

4 gedachten over “Marine Le Pen: “De VS zijn onder Biden niet meer in staat de vrije wereld te verdedigen””

  1. “De vrije wereld” ? Weeral een containerbegrip. De Franse en Amerikaanse neokoloniale agressie oorlogen in Vietnam een flagrante schending van het zelfbeschikkingsrecht der volkeren. Een reactionaire repressie tegen de dekolonisatie. Van dezelfde soort als de confederale secessieoorlog tegen de afschaffing van de slavernij. Quid Afghanistan? Als Afghaanse militairen en het corrupte politieke liberale regime in Kaboel weigeren te vechten voor een zieke democratie dan zijn Hitleriaanse oplossingen (buitenlandse inmenging) niet de oplossing, evenmin als de exodus van Afghaanse vluchtelingen naar Europa. Hun roots en cultuur liggen in Azië waar veilige opvang voorhanden is. Europa heeft al problemen genoeg met de islamisering, Afrikanisering en narcotica bendes die onze nationale veiligheid bedreigen.

  2. die weten zeer goed dat ze hier onderhouden zullen worden met hun volledig nest en toekomende jongen die ze zullen werpen,.De vivaldioten zullen hen stiekem opvangen,de vakantie huisjes staan leeg na de vakantie,assistentie woningen voor Vlamingen zijn te duur omdat het pensioen te laag is,en die kunnen ze volstouwen met moslims en taliban-adepten.Als je zo ziet op de foto dan vraag je je toch af of die voor ons pensioen zullen zorgen,grécolo zal ze wel binnen laten en de rest zal plooien om niet naar nieuwe verkiezingen te gaan,onze vivaldioten zijn met vakantie

Plaats een reactie

Delen