Nieuwe staatsbon beduidend minder populair

Vincent Van Peteghem. Photonews

Binnenland politiek

Michael Freilich tegen Iran: “Israël is de enige democratie in het Midden-Oosten”

Simon Segers

Michael Freilich heeft een Iraanse functionaris die opriep tot actie tegen Israël geantwoord met een brief. Hij verwijt het Iraanse regime hypocrisie en misdaden tegen de mensenrechten.

In een brief gericht aan de Kamervoorzitter Éliane Tillieux, roept Mohammad Bagher Qalibaf, de spreker van de Islamitische raadgevende vergadering van Iran, op om “de misdaden van de Zionisten (van Israël)” aan te pakken. Concreet beschuldigt Qalibaf het Zionistische regime van oorlogsmisdaden en schendingen van de mensenrechten. Het gaat onder ander om wat de spreker aanvallen op de onschuldige gelovigen in de al-Aqsa moskee noemt. Qalibaf wil internationale organisaties en buitenlandse overheden aanzetten om hier actie tegen te ondernemen.

“Gerechtigheid zal zegevieren”

Michael Freilich, federaal parlementslid voor N-VA en voormalig hoofdredacteur van Joods Actueel, was niet opgezet met de brief van de spreker. Hij diende de man van antwoord met de hulp van Darya Safai, een N-VA-politica en vluchtelinge uit Iran. Freilich spreekt van een “wansmakelijke en hypocriete brief van een regime dat onafgebroken de mensenrechten schendt”. “U roept op tot actie tegen Israël, de enige democratie in het Midden-Oosten, een land waarvan u het bestaansrecht ontkent.” In hun antwoord kaatsen Freilich en Safai de bal terug door voorbeelden aan te halen, zoals Holocaustonkenning, export van terrorisme en schending van de nucleaire deal. “Het goede overwint altijd op het kwade en dat zal deze keer niet anders zijn. Gerechtigheid zal zegevieren!”, besloot Freilich.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

9 gedachten over “Michael Freilich tegen Iran: “Israël is de enige democratie in het Midden-Oosten””

  1. Enorme onzin van Freilich. Hij is met grote waarschijnlijkheid de gebeurtenissen rond de recente vaccinatiecampagne in Israël vergeten… Mensen moesten zich laten vaccineren, anders verloren ze zeer veel rechten en werden ze tweederangsburger. Maar… toen kwam het mooiste: al die vaccinaties waren voor niets, booster prikken volg(d)en. (bron? recente uitgaven van ’t Pallieterke).

  2. Israël een ultra nationalistische staat waar joden niet-joden (Arabieren) legaal discrimineren. Een (fake) democratie die zich met geweld verzet tegen het bestaansrecht van een democratische Palestijnse staat. Israël dat goede maatjes is met totalitaire regimes als Egypte en Saoedi-Arabië. Israël een staat die illegaal een maritieme blokkade voert tegen Gaza en de Palestijnen economisch wurgt. Dat noem ik geen democratische staat maar een schurkenstaat.

  3. Israël is het enige land in de wereld dat vindt dat zijn nederzettingen volgens internationaal recht geoorloofd zijn. De VS is als enige land van mening dat deze niet per se illegaal hoeven te zijn. Alle andere landen beschouwen de nederzettingen als een schending van het internationaal recht. Israël heeft van de Palestijnse gebieden reservaten voor Arabieren gemaakt. Openlucht detentiekampen volgens sommige bronnen.

  4. Israël de democratie bij uitstek echt de onderdrukkers bij uitstek mensen met geweld hun land afnemen en een volledig ommuurde stad bombarderen waar burgers geen kant op kunnen en zo een zekere dood sterven dat noemt men dus democratie ik denk dat vele doden van de Golecaust zich omdraaien in hun graf bij deze nieuwe waanzinnigheid het is erg dat de mens zo gelooft in zijn grote gelijk en er alles aan doet om anderen te vernietigen , de geschiedenis herhaalt zich

  5. Israël is een genocidale terreurstaat. Schending van de nucleaire deal? Israel weigert toe te geven dat het nucleaire wapens heeft (Amerikaanse ex-President Jimmy Carter sprak over 150 nucleaire wapens in Israëlisch bezit). Dit soort gewauwel over “de enige democratie in het Midden-Oosten” is een oud refrein, een dat we goed kennen van hun lobbies in Amerika. Het zou de N-VA goed doen dit soort sujetten het kleine beetje geloofwaardigheid dat hun rest, niet te laten ondermijnen.

Plaats een reactie

Delen