Lelystad. Foto Shutterstock.

Lelystad. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Mogelijke terreuraanslag op Poolse supermarkt in Nederland

Ruben Notteboom

In de hoofdstad van de Nederlandse provincie Flevoland, Lelystad, vond er een explosie plaats bij een Poolse supermarkt. Een getuige zag naar verluidt iemand wegrennen volgens Omroep Flevoland. De politie vermoedt dat die onbekende persoon een explosief heeft gegooid naar de zijdeur van de supermarkt.

De explosie was luid en veroorzaakte brand. Gelukkig was de brand klein en snel weer onder controle. De schade valt ook goed mee. Er zit een gat in de deur en de plafondplaten hangen nu los, maar dat kan snel gerepareerd worden. Er zijn geen gewonden gevallen.

Nederland eerder opgeschrikt door reeks aanvallen op Poolse winkels

De politie is een onderzoek gestart en zette de omgeving af. Er kwamen explosievenexperts ter plaatse om de winkel te controleren en een onderzoeksteam is bezig aan een sporenonderzoek om de dader te vinden.

De vraag rijst nu of dit willekeurig vandalisme of terrorisme was, al dan niet met racistische motieven tegenover Polen. Er werden in Nederland namelijk al een reeks Poolse supermarkten getroffen door gelijkaardige aanvallen, maar er moet nog onderzocht worden of de explosie in Lelystad ook zo’n terreuraanval was.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

2 gedachten over “Mogelijke terreuraanslag op Poolse supermarkt in Nederland”

Plaats een reactie

Delen