Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Mondmaskerplicht versoepeld in Waalse scholen

Wijnand Meeus

Het Franstalig onderwijs versoepelt de regels in verband met het dragen van een mondmasker in de Waalse scholen. In Brussel blijft de mondmaskerplicht op school wel. Dit omdat de vaccinatiegraad daar beduidend lager ligt dan in de rest van België. Dat blijkt vandaag na overleg tussen minister van Onderwijs in de Franse Gemeenschap, Caroline Désir (PS), en het onderwijsveld.

Niet alleen de vaccinatiegraad zorgt voor een status quo in Brussel, ook de opkomst van de deltavariant zorgt voor bezorgdheid in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ook deze verschilt sterk met de andere regio’s. Zo steeg de incidentie in Brussel de voorbije 14 dagen tot 451 gevallen per 100.000 inwoners, tegenover de 160 op 100.000 in Wallonië.

“Deze trend zet zich voort en experts vrezen dat die zal blijven toenemen met de terugkeer van reizigers aan het einde van de vakantieperiode“, klinkt het bij minister Désir. “Vooral wanneer de vaccinatie minder vergevorderd is.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen