Peter De Roover (N-VA). Foto Shutterstock.

Peter De Roover (N-VA). Foto Shutterstock.

Uncategorized

N-VA dient formele vraag in voor parlementaire onderzoekscommissie naar overstromingen

Wijnand Meeus

De N-VA heeft een formele vraag ingediend tot oprichting van een parlementaire onderzoekscommissie naar de overstromingen in juli. Op deze manier wil de partij dat er duidelijkheid komt naar de falende noodaanpak op regionaal en federaal niveau. Dat maakte federaal fractieleider Peter De Roover maandag bekend.

“De golf van solidariteit na de overstromingen in Wallonië is hartverwarmend en de inzet van de hulpverleners bewonderenswaardig”, klinkt het bij De Roover. “Maar de ellende bij de getroffen bewoners blijft groot, mede door de falende noodaanpak op regionaal en federaal niveau.” De Roover vindt dat het hoog tijd is dar de regering en het parlement zich buigen over alle vragen.

De commissie zou moeten duidelijk maken wat er exact fout is gegaan en hoe dit in de toekomst vermeden kan worden. Ook MR en Ecolo, die mee zetelen in de Waalse coalitie lieten eerder al weten vragende partij te zijn voor een onderzoekscommissie. Ecolo-covoorzitter Jean-Marc Nollet opperde daarbij het idee om de ­federale Kamer te betrekken, omdat die volgens de partij evenveel verantwoordelijkheid dragen als het regionale bestuur.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

4 gedachten over “N-VA dient formele vraag in voor parlementaire onderzoekscommissie naar overstromingen”

  1. Much ado about nothing. Althans volgens de Waalse verantwoordelijken. Onze Waalse broeders verdienen beter dan het onvermogen dat hen nu regeert. Maar je kunt, in het Europese Westen, mensen niet dwingen gelukkig te worden tegen hun zin.

Plaats een reactie

Delen