Theo Francken (Photonews)

Theo Francken (Photonews)

Uncategorized

N-VA: “Wie Belgische nationaliteit aanvraagt, mag geen fiscale schulden hebben”

Pieter Van Berkel

Oppositiepartij N-VA dient een wetsvoorstel in om ervoor te zorgen dat wie de Belgische nationaliteit wil verkrijgen, geen fiscale schulden mag hebben.

Het wetsvoorstel komt van N-VA-Kamerleden Theo Francken, Yoleen Van Camp en Darya Safai en zou ervoor zorgen dat wie een aanvraag indient om Belg te worden, geen achterstallige belastingschulden mag hebben bij de verschillende Belgische overheden. De aanvrager zou met een attest van maximum drie maanden oud moeten bewijzen dat hij of zij geen fiscale schulden heeft.

De N-VA’ers verwijzen naar Denemarken, waar iemand pas de nationaliteit van dat land kan verwerven als hij kan bewijzen dat hij geen fiscale schulden heeft van meer dan 400 euro.

“Wie de Belgische nationaliteit wil verkrijgen, mag geen fiscale schulden hebben. Dat wordt van elke Belg verwacht”, klinkt het nog.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

5 gedachten over “N-VA: “Wie Belgische nationaliteit aanvraagt, mag geen fiscale schulden hebben””

  1. Beter voorstel: Hier 25 jaar zonder onderbreking belastingen hebben betaald. 25 jaar zonder veroordelingen. Perfect de twee landstalen spreken en een verklaring tekent de scheiding van kerk en staat te erkennen en te zullen eerbiedige. Idem dito met de gelijkheid van man en vrouw en onze waarden en normen te zullen delen en afstand doet van zijn vreemde nationaliteit. En vervolgens een examen slaagt over de kennis van de grondwet en een medisch attest aflevert dat hij in goede gezondheid is en sinds minstens 25 jaar regelmatig gewerkt heeft.

  2. Darya Safai, die moet spreken, zij en haar man zijn naar hier gekomen om verschillende tandartspraktijken op te zetten (het is een echt bedrijf, grote bv). Ze wisten waar het geld van ‘de ziekenkas’ te halen was. Ze waren heel goed ingelicht vanuit hun thuisbasis. En nu dus vertegenwoordiger voor de N-VA. Follow the money.

  3. In België laten ze eerst iedereen binnen en dan gaan onze politiekers zeggen aan welke voorwaarden ze moeten voldoen. Rare manier van werken. Die Belgische nationaliteit delen ze toch uit als snoepgoed.

  4. Dat men dan ook ineens de voetbalclubs hun achterstallige sociale bijdragen laat ophoesten.De Belgische nationaliteit wordt beschouwd is een vodje papier en eens onze kansparels er eentje vastkrijgen winnen ze een levenslange win for life!Zero sociale bijdragen betaalt en toch genieten van ALLE voordelen.Zelfs de IS weduwen,die men achterbaks binnenvloog met medeweten van DPG media,behouden hun nationaliteit en zullen in tegenstelling tot zij die alles kwijt zijn als gevolg van de overstromingen-waar het potje ook toe moet over blijven-na hun belachelijk lage straf vlugger een dak boven het hoofd hebben.

  5. Wie de Belgische nationaliteit aanvraagt moet minstens één van onze landstalen spreken en schrijven, en dit is geen Arabisch! Vroeger moest men bijkomend kunnen bewijzen dat men zichzelf en zijn familie kon onderhouden om Belg te worden. Waarom is dit afgeschaft?

Plaats een reactie

Delen