N-VA-Kamerlid Michael Freilich (Photonews)

N-VA-Kamerlid Michael Freilich (Photonews)

Uncategorized

N-VA wil dat België wegblijft van VN-antiracismeconferentie: “Haatfestijn tegen Joden”

Pieter Van Berkel

De N-VA roept België op om weg te blijven van de antiracismeconferentie van de Verenigde Naties. Volgens de partij baadt de conferentie in een sfeer van “rauwe Jodenhaat en antisemitisme”.

De conferentie vindt op 22 september plaats in New York en herdenkt de twintigste verjaardag van de World Conference Against Racism (WCAR), die in 2001 in het Zuid-Afrikaanse Durban plaatsvond. Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever en Kamerlid Michael Freilich werden de eerste en daaropvolgende conferenties “gekaapt door Arabische landen en extreemlinkse ngo’s”, om te ontaarden “in een haatfestijn tegen Joden en Israël”. Volgens hen is de conferentie “eerder ‘voor’ racisme in plaats van ertegen”.

Antisemitisme

In de officiële verklaring van de eerste Durban-conferentie werd Israël een dader van racisme genoemd. In eerdere versies van de tekst werd ook zionisme een vorm van racisme genoemd. Het ngo-forum van de conferentie noemde Israël een apartheidsstaat en er werd antisemitisch materiaal verspreid, zoals het fictieve samenzweringspamflet de ‘Protocollen van de wijzen van Sion’. In andere pamfletten werd gesteld dat de wereld er beter aan toe zou zijn indien Hitler de Tweede Wereldoorlog had gewonnen.

Op de tweede conferentie, in 2009, ontkende toenmalig president van Iran Mahmoud Ahmadinejad de Holocaust. Hij beweerde dat die een voorwendsel was voor Israël om de Palestijnen te onderdrukken. Hij werd opnieuw uitgenodigd om in 2011 op de conferentie te spreken.

Verschillende westerse landen sturen hun kat

Verschillende landen hebben reeds aangekondigd niet te zullen deelnemen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Oostenrijk, Nederland, Tsjechië, Israël, Frankrijk, Duitsland en Bulgarije.

“België is zo een eiland geworden in onze regio te midden van onze buurlanden Duitsland, Nederland, het VK en Frankrijk, die allen expliciet hebben aangegeven de conferentie te zullen boycotten”, zegt Freilich. “Buiten Europa hebben ook onze belangrijkste bondgenoten, waaronder de VS, Canada en Australië, hetzelfde gedaan. Waar wacht deze regering nog op? Enerzijds seksisme, racisme en genderproblematiek aankaarten en anderzijds antisemitisme oogluikend vrij spel geven. Linkse wokers kunnen dat blijkbaar.”

Ook Yohan Benizri, de voorzitter van het Coördinatiecomité van Joodse verenigingen van België, dringt er bij de regering op aan om niet deel te nemen. “We kennen en respecteren de sterke multilateralistische positie van België en zijn diplomatieke verbintenissen”, zegt Benizri. “Het gaat er niet om deze in twijfel te trekken, maar om te beseffen dat de aandrang om deel te nemen aan deze maskerade onhoudbaar is geworden. Fouten maken is des mensen, maar volharden in deze fouten is des duivels. De eer van ons land staat op het spel en zijn geloofwaardigheid in de strijd tegen antisemitisme is de afgelopen jaren al sterk aangetast.”

Van Rooy (VB): “100 procent mee eens”

De N-VA’ers krijgen bijval van Vlaams Parlementslid Sam Van Rooy (Vlaams Belang). “‘N-VA wil dat België wegblijft van VN-antiracismeconferentie’, want: ‘Gekaapt door Arabische landen en extreemlinkse ngo’s’, om te ontaarden ‘in een haatfestijn tegen Joden en Israël’. Volgens hen is de conferentie ‘eerder voor racisme in plaats van ertegen’. 100 procent mee eens”, klinkt het op Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

9 gedachten over “N-VA wil dat België wegblijft van VN-antiracismeconferentie: “Haatfestijn tegen Joden””

  1. Vergeet niet dat wij gelukkig aan “de juiste kant” van de geschiedenis staan . Wij gaan nu toch ook niet laten kennen en ook hier voor de volle 1000% achter dit woke gedrocht staan? Anders riskeren we niet langer meer tot de club van de linkse achterlijken te behoren en worden “gecancelled”.

  2. Het antwoord van de vivaldi regering was: geen soldaten meer in A’pen om de Joden te beschermen. Dit zegt genoeg over hoe vivaldi denkt over multicul, woke en samenleven. Alles moet met moslims, niets kan voor joden: standaard de 2 maten en 2 gewichten.

  3. Als semitische volkeren moeten de Arabieren genetisch en maatschappelijk gezien blij zijn met de ‘joodse’ dominantie. De macht van Europa werd gebroken en zonder die naoorlogse amerikaanse politiek maakten ze waarschijnlijk zelfs geen procent uit van de Europese bevolking en hadden ze hun overbevolking niet kunnen afwentelen en hun geloof niet naar Europa exporteren.

  4. Zowel N-VA als Sam Van Rooy (Vlaams Belang) hebben 100% gelijk.
    Verwachten dat belgië zal wegblijven is een utopie.
    De staatsgreep regering zit al kwijlend te wachten om te kunnen vertrekken.
    Je bent “politiek correct”, of je bet het niet.

Plaats een reactie

Delen