Een Nederlands dorp (Shutterstock)

Een Nederlands dorp (Shutterstock)

Uncategorized

Nederlands gehucht van 60 inwoners moet 541 vreemdelingen opvangen

Carl Deconinck

Het college van burgemeester en wethouders van Ede maakte bekend dat er in Deelen, gelegen in de Nederlandse provincie Gelderland, opvang komt voor 200 asielzoekers en 341 arbeidsmigranten. Binnen enkele maanden zouden de eerste bewoners er staan. Dat schrijft De Stentor.

Deelen is eigenlijk niet eens een dorp maar een buurtschap. Dat is een kleine bewoonde plaats met een eigen naam en vaak zonder duidelijk middelpunt zoals een kerk of marktplein, vergelijkbaar met de term gehucht in Vlaanderen. Deelen ziet nu haar bevolking in een klap vertienvoudigd worden. Projectvennootschap Deelen BV wil daar samen met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) een asielcentrum beginnen.

De inwoners van het gehucht zijn ontstemd over de komst van zoveel vreemdelingen. De gemeente zegt nu “waar mogelijk” rekening te houden met de bezwaren van de mensen. Maar die vermoeden dat ze door hun geringe aantal waarschijnlijk aan het kortste eind zullen trekken. Ze weten ook dat de politie ven ver moet komen en bij ernstige problemen, die wel vaker de kop opsteken in asielcentra, altijd te laat zullen zijn.

Ze verwijten de gemeente ook met twee maten te werken. Deelen ligt in een Natura 2000 gebied en maakt dus deel uit van het Europees netwerk van beschermde natuurgebieden. Dit netwerk vormt de hoeksteen van het beleid van de EU voor behoud en herstel van biodiversiteit. Natura 2000 is niet enkel ter bescherming van gebieden, maar draagt ook bij aan bescherming van soorten (en hun habitat). Daarom mochten buurtbewoners bijvoorbeeld geen kamers verhuren omdat dat zou zorgen voor een te grote toename van het verkeer.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

15 gedachten over “Nederlands gehucht van 60 inwoners moet 541 vreemdelingen opvangen”

  1. Ook hier in België staat ons dat te wachten. Dit lijkt meer op een etnische zuivering, alles moet wijken voor dat ene hogere doel, nl. de opvang van asielzoekers (=gelukzoekers) en de oorspronkelijke bevolking mag opkrassen. Heeft veel weg van methodes onder Stalin en onder de Nazis. Het wordt dringend tijd dat we hier zelf paal en perk aan gaan stellen want op onze politiekers hoeven we niet te rekenen.

  2. Mischien dat men het ‘Natura 2000’ natuurgebied niet wil verstoren, maar de leefbaarheid, veiligheid, sociale omgeving en cultuur van de bewoners in heel NL, Be, Europa is niet van enig belang.
    Hadden we maar meer landen als Hogarije, Polen, Litouwen, Tjechie enz in de EU.

  3. Er is hier maar 1 oplossing voor en dat is dat het volk massaal op straat komt in heel Europa.
    Het volk is veel te laks en blijft dit allemaal maar aanvaarden. Het zal nog van kwaad naar erger gaan als we hier niet tegen in gaan komen.

    Welke toekomst willen we onze kinderen en kleinkinderen geven? Zodat de meisjes terug opgesloten worden omdat het niet meer veilig is voor hen?

  4. Doe die 60 Deelse zagemannen toch verhuizen. Probleem opgelost. 60 individuen? Wie maalt daarom? Meteen hebben de 600 vluchtelingen (sic?) woningen. En Nederlanders kennende, nog verzorgde woningen ook.

  5. Het is mogelijk juist de bedoeling
    (van de E.U., NL, Be ..)
    om een volksopstand te creëren ) ?
    Totale chaos dus in de E.U. in het belang van het groot kapitaal, want de gewone man/vrouw krijgt in hun ogen teveel loon of wedde. Nadien zakt alkes in elkaar en kunnen “ze” weer heersen over ons ???

Plaats een reactie

Delen