Barack en Michelle Obama (Shutterstock)

Former President Barack Obama said of former Vice President Joe Biden: "Choosing Joe to be my vice president was one of the best decisions I ever made, and he became a close friend."

Uncategorized

New York Times-journaliste verdedigt feestje bij Obama’s, “want publiek was gesofisticeerd”

Carl Deconinck

Een journaliste voor de linkse New York Times is stevig onder vuur komen te liggen na opvallende uitspraken op televisie. Ze verdedigde het drukbezochte feestje van de Obama’s in coronatijden met een opvallende redenering. Volgens haar kon het geen kwaad omdat het om een “gesofisticeerd, gevaccineerd publiek” ging. Op sociale media wordt schamper gereageerd op haar elitarisme.

Annie Karni, Witte Huis-correspondente bij de New York Times, sprak op CNN over het controversiële verjaardagsfeestje van voormalig president Obama.
Dat feestje werd door veel mensen bekritiseerd omdat in veel plaatsen de Deltavariant van het coronavirus in opmars is en de coronaregels op veel plaatsen verstrengen.

Barack Obama mocht dus een groot feest organiseren met honderden gasten en heel wat personeel. Vele zangers, acteurs en andere beroemdheden waren aanwezig. Beyonce, Jay-Z, Tom Hanks, Steven Spielberg, George Clooney, Bradley Cooper, Don Cheadle, Stephen Colbert en Bruce Springsteen stonden allemaal op gastenlijst. Op filmpjes kan je de oud-president er ongemaskerd zien dansen en zingen. Dat zette kwaad bloed bij veel mensen die zichzelf geconfronteerd zien met heel wat verstrengingen. De Amerikaanse overheid raadt zelfs aan om thuis een mondmasker te dragen. Een motortreffen in open lucht werd terzelfdertijd bekritiseerd in de pers.

Dat onderscheid was voor Annie Karni geen probleem. In tegenstelling tot het gewone volk, is de elite rond oud-president Obama volgens haar immers “gesofisticeerd en gevaccineerd” en volgt die elite de veiligheidsmaatregelen.

Reacties op omstreden uitspraak

Heel wat Amerikanen reageerden boos op die drogreden. De beroemde journalist Glenn Greenwald wees er op dat dergelijke uitspraken typerend zijn voor het discours van de linkse elite. Hij stelde ook de vraag of de aanwezigheden geen zorgen hadden rond het verspreiden van de deltavariant aan ongevaccineerden.

Harmeet K. Dhillon wees er cynisch op dat het virus gesofisticeerde mensen niet aanvalt.

Voor Jack Posobiec is dit feestje het bewijs dat de elite andere regels kent en lacht met de kleine man.

Jesse Kelly vroeg om te denken aan de beelden wanneer ouders van kleuters hun kind gemaskerd naar school moeten sturen na de vakantie.

https://twitter.com/JesseKellyDC/status/1424080888305004547

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

5 gedachten over “New York Times-journaliste verdedigt feestje bij Obama’s, “want publiek was gesofisticeerd””

Plaats een reactie

Delen