NGO-schepen op zoek naar Europese haven om aan te meren. Foto Shutterstock.

NGO-schepen op zoek naar Europese haven om aan te meren. Foto Shutterstock.

Uncategorized

NGO-schepen met ruim 700 illegale migranten op zoek naar haven om aan te meren: ‘Stop deze asielchaos’

/

De voorbije dagen werden door zogenaamde reddingsschepen van ngo’s die actief zijn op de Middellandse Zee meer dan 700 illegale migranten uit het water gehaald. Ze zijn op zoek naar een Europese haven om aan te meren Dat meldt ANP. “Stop deze asielchaos en open grenzenwaanzin. Kies voor het Australisch model”, aldus Theo Francken.

Illegale migratie vanuit Afrika richting het Europese continent lijkt de voorbije weken opnieuw fors te zijn toegenomen. Migranten proberen met boten en vaak met behulp van mensensmokkelaars illegaal het Europese vasteland te bereiken, waar ze asiel willen aanvragen. Heel wat ngo’s zijn met schepen actief op de Middellandse Zee en worden er door critici van beschuldigd op die manier voor een aanzuigeffect te zorgen en mensensmokkel te ondersteunen.

Afgelopen weekend werden door schepen van verschillende ngo’s meer dan 700 illegale migranten uit de Middellandse Zee gehaald. De hulporganisatie SOS Mediterranee is met 555 illegale migranten aan boord nu op zoek naar een Europese haven waar het mag aanmeren, zo meldt het in een persbericht. Amper 28 van de 555 migranten is vrouw.

Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken reageert cynisch op het nieuws.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




5 gedachten over “NGO-schepen met ruim 700 illegale migranten op zoek naar haven om aan te meren: ‘Stop deze asielchaos’”

  1. Sedert 2014 is “opgepikt op de Middellandse zee” gelijk aan het ticket “win for life”. Net daarom hebben NGO’s, in samenwerking met mensensmokkelaars, een soort ferrydienst in plaats gesteld om economische gelukszoekers aan een sociale woning met heel veel uitkeringen te helpen. De EU knijpt zoals steeds een oogje dicht, want moesten het Britten, Hongaren of Catalanen zijn…manu militari was van toepassing. Nu is het de simpele EU bevolking die de factuur betaald…zoals steeds.

  2. hoe hypocriet is de NVA ,nu ze gewaar worden dat de mensen het niet meer slikken proberen ze de mensen weeral op een verkeerd been te zetten.zijn het Vlaams Belang niet de racisten en willen ze niet met hun samenwerken als die dat zeggen, ze zijn nog decadenter dan de Volksunie .ik zal het zeggen denkelijk durft pallieterke het niet. erg heel erg ik word er ziek van hoe durven ze.

  3. Eeuwen geleden ontstond bij zeevaarders een erecode om collega’s in nood op zee te helpen. Later werd deze erecode omgezet in dwingende internationale zeevaartwetgeving. Zowel bij het ene als bij het andere werd het als totaal uitgesloten beschouwd dat mensen met opzet in nood gebracht werden op zee. Dergelijke praktijken kunnen alleen ontstaan in de hoofden van criminelen van de ergste soort. Zonder de ngo’s die deze in nood gebrachte mensen komen redden is dergelijke criminaliteit niet lonend. Beslag op hun schepen en gevangenisstraf voor hun verantwoordelijken zou jaarlijks honderden verdrinkingsdoden bij illegale bootvluchtelingen voorkomen. Waarop wacht de EU om het zeerecht te beschermen tegen misbruik?

Plaats een reactie

Delen