Nieuw VN-klimaatrapport wordt "meest ernstige waarschuwing ooit"

Alok Sharma, Brits minister en voorzitter van de Klimaatconferentie van Glasgow (COP26). Shutterstock

Uncategorized

Nieuw VN-klimaatrapport wordt “meest ernstige waarschuwing ooit”

Anton Schelfaut

Morgen verschijnt het nieuwe rapport van het VN-klimaatpanel (IPCC). Volgens Alok Sharma, Brits minister en voorzitter van de Klimaatconferentie van Glasgow (COP26), wordt dat “de meest ernstige waarschuwing” over de rol van de mens in de opwarming van de aarde.

“Dit zal de scherpste waarschuwing zijn over het feit dat menselijk gedrag de opwarming van de aarde versnelt”, verklaart Sharma in een interview met de Britse krant The Observer. De Klimaatconferentie van Glasgow (COP26), die in september plaatsvindt, zal volgens hem beslissend zijn. “We kunnen het ons niet veroorloven twee, vijf of tien jaar te wachten”, waarschuwt de Brit. Er is nog tijd, maar we komen “akelig dicht bij het moment dat het te laat zal zijn”.

Sharma meent dat het nieuwe VN-klimaatrapport een “wake-up call zijn voor al wie nog niet begrepen heeft dat het komende decennium beslissend wordt om actie te ondernemen”. Daarnaast zal het rapport ook aantonen dat “menselijke activiteit aan de basis ligt van de alarmerende snelheid van de klimaatopwarming”.

Een mislukking van de Klimaatconferentie zou volgens Sharma een “ramp” zijn. “Er is geen ander woord voor. Vorig jaar was het heetste ooit geregistreerde jaar, het voorbije decennium het heetste ooit geregistreerde decennium.”

Sharma benadrukt dat de gevolgen van de opwarming van de aarde al duidelijk zichtbaar zijn. Hij verwijst onder meer naar de overstromingen in Europa en China, de bosbranden en de recordtemperaturen die in Noord-Amerika zijn gemeten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

8 gedachten over “Nieuw VN-klimaatrapport wordt “meest ernstige waarschuwing ooit””

  1. En ondertussen maar blijven vliegen, CO2 uitstoot (en waterdamp – in de uitlaatgassen van de vliegtuigen – uitstoot met een van GWP 23) in de hoogste lagen van de atmosfeer. Dat komt niet zo vlug naar beneden op aarde, vandaar het vervuilend deken dat mede zorgt voor het serre-effect. Waterdamp is verantwoordelijk voor 37 tot 70 % – wolken niet meegerekend – voor het serre-effect en de “opwarming van de aarde”.
    Bovendien, zonnepanelen brengen elk jaar meer op, en dit is gewoon door een hogere zoninstraling, niet door CO2 uitstoot. En deze hogere zoninstraling geeft ook meer waterdamp, en de cirkel is rond.
    Het is gewoon geld dat ze willen, geld van de gewone burger. En ministers zijn nooit ingenieurs, gewoon zakkenvullers.

  2. Wat een specialisten toch, Europa gaat zelfs het klimaat beïnvloeden met 8 (acht) percent van de wereld impact. Wat een zelfdunk toch van die groene pipos. Het is allemaal de schuld van de menselijke uitstoot, die zo goed als onbestaande is in vergelijking met de natuurlijke co2 bronnen. Behalve natuurlijk voor hun natuurlijke vijand van hun religie, de kerncentrales, dan heeft co2 plots geen belang meer!!! HET VALT ECHT NIET OP DAT HET OM ONZE CENTEN GAAT!!! 🤮🤮🤮

  3. “Dit zal de scherpste waarschuwing zijn…” en “wake-up call voor wie nog niet begrepen heeft…”
    Ik heb het begrepen Alok Sharma, u ben ook een van de grote paniekzaaiers van de grote reset .
    Er zullen als gevolg van jullie waanbeelden weer vele financiële maatregelen en restricties volgen waarvan de brave burger het slachtoffer zal zijn. Jullie van uit jullie ivoren toren willen ons op alle manieren aan banden leggen, om dan zelf rustig verder te borduren op jullie uitverkoren verworven superleventje waar de gewone sterveling enkel kan van dromen.
    Laat wel duidelijk zijn dat ik niet wil zeggen dat we onze planeet omzeep moeten helpen, maar enige nuance zou welkom zijn vanwege het (IPCC).

  4. Wat lees ik China bouwt volop kerncentrales, en erbovenop worden 50 kolencentrales terug opgestart door een tekort aan elektriciteit, zouden die moraal ridders daar tegen durven protesteren ik denk het niet veel te laf daarvoor, !! En die man is van origine geen Brit maar een Indiër , ra,ra wie is bij een van de grootste vervuilers zelf invullen !! En de bosbranden zijn aangestoken en ik vermoed zelfs door mensen die er belang bij hebben om hun gelijk in heel die klimaat hetze te willen bewijzen , ik denk zelfs dat die over lijken gaan !!

  5. De gebakken lucht van Groen-Necrolo zal zeker helpen.
    Wij hebben de “Zure regen”, “Het gat in de ozonlaag” en “Het smelten van de noord- en zuidpool” overleefd.
    Of we de Waals-gif-groene spilzucht en de Vivaldi-Vaudeville overleven zonder structurele maatregelen is een ander verhaal.
    Maar Meyrem Almaci vond de Armeense genocide toch geen gevaar en migreerde Holhoofd-Calvo al naar Holland.
    Oplossing: de export van alle gebakken lucht naar hun thuisland…geen blabla maar vroemvroem.
    (En DeCroo & Co mogen mee om het Vlaams intellectueel peil weer te doen stijgen)

Plaats een reactie

Delen