Nigel Farage lanceert nieuwe campagne tegen groene energiepolitiek

Nigel Farage. Shutterstock

Uncategorized

Nigel Farage haalt uit naar mainstream media: “Jullie wilden Biden graag in het Witte Huis en hij blijkt nu een totale ramp”

Niels Geerinck

Voormalig UKIP-leider en Brexit-pionier Nigel Farage haalt uit naar de mainstream media. Volgens hem was Joe Biden hun favoriete kandidaat die ze met veel enthousiasme het Witte Huis in prezen, nog voor hij verkozen was. De aanpak van Biden in Afghanistan geeft volgens Farage toch een ander beeld van de Amerikaanse president dan de façades die de media destijds opwierpen.

Farage kaart tijdens een nieuwsuitzending van GB News de hypocrisie van de media aan. Volgens hem was er een hemelsbreed verschil in hoe ze tijdens de verkiezingen de toenmalige president Donald Trump probeerden af te schilderen tegenover zijn tegenstrever Biden. “Goed gedaan mainstream media. Jullie hebben nu de president die jullie wilden. Donald Trump was te onberekenbaar, te moeilijk om te doorgronden voor jullie.”, zo begon Farage.

Toen ging hij verder. Farage alludeerde hierbij op de Amerikaanse verkiezingen en de zoon van Joe Biden die het erg bont heeft gemaakt: “In plaats van jullie job te doen en kritisch te zijn, begonnen jullie meteen campagne te voeren voor Joe Biden. Weinig onderzoeksjournalistiek naar de laptop van zijn zoon Hunter Biden, weinig onderzoek naar de wanpraktijken bij de verkiezingen. Dit is jullie overwinning, goed gedaan mainstream media.”, zo sluit hij licht sarcastisch af.

“Niet capabel”

Volgens Farage tonen de aanpak en de houding van Biden, tijdens de chaos in Afghanistan aan dat hij geen geschikte persoon is om de rol van Amerikaanse president op zich te nemen. Hij vreest voor de gevolgen van het wanbeleid gevoerd door Biden. “Jullie hebben deze man in het Witte Huis geholpen en hij is een complete ramp. De negatieve gevolgen van zijn blunders in de aanpak van het conflict, zullen ons nog vele jaren achtervolgen. Hij is niet in de mogelijkheid om het Westen en de vrije wereld te leiden.”, zo besluit hij.

Nigel Farage is in Groot-Brittannië één van de meest migratie kritische stemmen binnen het politieke debat. Zo bracht hij ook al aan het licht dat illegale migranten huisvesting krijgen in luxehotels langsheen de Britse kust en voorzien worden van een dagelijks leefbudget.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

3 gedachten over “Nigel Farage haalt uit naar mainstream media: “Jullie wilden Biden graag in het Witte Huis en hij blijkt nu een totale ramp””

Plaats een reactie

Delen