Nigel Farage lanceert nieuwe campagne tegen groene energiepolitiek

Nigel Farage. Shutterstock

Uncategorized

Nigel Farage: “Sleep de boten vol illegale migranten terug naar Calais”

Niels Geerinck

Nigel Farage haalde op GBNews uit naar de Britse minister van Binnenlandse Zaken. Hij bekritiseerde haar migratiebeleid en riep op om meer actie te ondernemen tegen de illegale migratiecrisis. “Sleep de boten terug naar de haven van Calais”, aldus Farage

Ondanks de Brexit kampt Groot-Brittannië al geruime tijd met een migratiecrisis. Illegale migranten maken massaal de oversteek vanuit Frankrijk en België, over het Kanaal, richting Groot-Brittannië. Sinds het begin van dit jaar arriveerden meer dan 10.500 illegale migranten op Britse bodem.

Farage maakte zich sterk dat de regering van Boris Johnson te weinig werk maakt van een efficiënte strijd tegen de illegale migratie. Zo richtte hij zich tot minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel “Er is maar één manier om dit te stoppen: je moet zeggen dat niemand die via deze route komt, mag blijven of de vluchtelingenstatus kan claimen. Het is hard en we zullen kritiek krijgen maar het is de enige manier”, zo zei hij op GBNews.

“Wraak voor Brexit”

Hij kaart ook de politieke component van de crisis aan. Volgens hem ligt een groot deel van het probleem ook in de houding van Frankrijk. Hij merkt op Macron niet met Groot-Brittannië rond de tafel wil zitten om tot een akkoord te komen inzake het aanpakken van de illegale migratie in het Kanaal. “Macron wil niet praten met ons. De top die op de planning stond is, gaat alweer niet door. De Fransen genieten momenteel van de moeilijkheden die wij ondervinden. Er is hier sprake van wraak voor Brexit, let op mijn woorden”, aldus Farage.

“Sleep de boten terug naar Calais”

Farage reageert ook furieus op de vele voordelen die de illegalen krijgen bij aankomst in Groot-Brittannië. Hij geeft het beleid van Patel en Johnson een veeg uit de pan.

“U kunt de hele Royal Navy in het Kanaal zetten als je wilt. Je kunt er Border Force aan toevoegen. U kunt de reddingsboten toevoegen. Je kunt toevoegen wat je wilt. Je kunt de RAF in de lucht zetten. Je kunt drones ophangen, je kunt doen wat je wilt. Maar niets van dit alles maakt een verschil als elke keer dat een boot de Britse wateren oversteekt, ze naar Dover worden gebracht, worden verwerkt, tandheelkundige zorg krijgen, gezondheidszorg krijgen, onderdak krijgen in viersterrenhotels en £ 38 per week zakgeld uitgeven en drie maaltijden per dag. Want dat is wat we doen.”

De Brexit-leider roept dan ook op tot concrete actie. “We moeten de boten terug slepen naar de haven van Calais. Dat zou Brussel en Frankrijk gek maken en ze dwingen om met ons eindelijk te gaan praten”, zo besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

10 gedachten over “Nigel Farage: “Sleep de boten vol illegale migranten terug naar Calais””

  1. Ik ben vanaf mijn 18 jaar aan het werk en werk ook nog verder als gepensioneerde. Ik heb nooit gratis medische verzorging gekregen of gratis woonst en zakgeld van de overheid ook niet. De West-Europese verzorgingsstaat gaat volledig ten onder.

  2. Inderdaad, groot gelijk heeft hij. Maar het is beter om ze terug naar hun land van herkomst te sturen en daar een documentaire van te maken zodat de toekomstige goudzoekers weten wat hun te wachten staat.

  3. Zelfde verhaal van de NGO ferrydiensten in de Middellandse zee. Nooit of te nimmer worden de zogezegde geredden terug afgezet waar ze vandaan komen, havens in Noord Afrika. Zo erg zelf dat de gelukszoekers hun bootjes opzettelijk laten zinken want eens aan boord van een NGO ferry is het win for life ticket binnen, een EU land zal er wel voor opdraaien. Farrage heeft in deze groot gelijk, en het draagvlak van de EU en UK bevolking geraakt stilaan op.

  4. Je kan ook het woord ‘illegal’ uit het Engelse woordenboek schrappen. Ze doen dat al in Duitsland met de namen van vogels die beginnen met ‘mohr’. De familie De Moor staat een droevig lot te wachten.

  5. Liesbeth: even uw geschiedenis nazien: Londen werd herhaaldelijk gebombardeerd tijdens de WO II. En welke land waar de vluchtelingen vandaan komen, bv. Sudan, Ethiopië, Libië, enz) werd door de US gebombardeerd of door de Saoudies?

Plaats een reactie

Delen