(Photonews)

(Photonews)

Uncategorized

Nog 862 dossiers terreurslachtoffers in behandeling

Pieter Van Berkel

De commissie voor financiële hulp aan slachtoffers van opzettelijke gewelddaden heeft nog altijd 862 dossiers van slachtoffers van terreuraanslagen open staan. Dat melden de Sudpresse-kranten.

De commissie heeft in totaal 1.572 aanvragen voor financiële steun ontvangen van slachtoffers van terroristische aanslagen in België, of Belgische slachtoffers van aanslagen in het buitenland. In 694 gevallen is er financiële steun toegekend, maar 862 dossiers zijn nog altijd in behandeling. Dat blijkt uit een antwoord van eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) aan Kamerlid Georges Dallemagne (cdH).

“In totaal is er 5.957.907,22 euro aan financiële steun uitbetaald, waarvan meer dan 2 miljoen in de vorm van voorschotten aan slachtoffers van aanslagen”, zo blijkt nog uit het antwoord van de premier. Slachtoffers van terreurdaden kunnen een voorschot krijgen van de commissie, waardoor ze niet moeten wachten op een beslissing van hun verzekeringsmaatschappij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

4 gedachten over “Nog 862 dossiers terreurslachtoffers in behandeling”

  1. Met het terughalen van IS tuig en hun broedsel had de regering minder problemen. En slachtoffers van het tuig, zowel hier als in hun gedroomde IS thuisstaat, hebben gewoon “pech” gehad. Het tuig echter zit met een levenslang dik pak uitkeringen in een nieuwe sociale woning, na 3 weken vast gezeten te hebben. Niet slecht geboerd zeggen de IS’ers nu…Belgikistan mag nog even blijven.

  2. Ach laat die mensen toch wachten. Beter nog geen ze anders gewoon niets. Het geld kan toch beter gebruikt worden op de terroristen uit de gevangenen kampen te redden! Dat zijn de echte slachtoffers als je tegenwoordig het nieuws leest. Het is eigenlijk toch te ziek voor woorden dat terroristen beter worden behandeld dan slachtoffers onder het mom van veiligheid maar wat gaan ze zeggen als er weer iets gebeurt? Juist we konden dit niet weten…

  3. Er staat niet vermeld hoe oud die vaststellingen zijn (uit welk jaar), maar ik hoop dat die voorschotten niet gerecupereerd zullen worden en er een volledige aanvullende betaling wordt gedaan, en liefst binnen 5jaar!
    Uiteraard blijft de vraag: wie gaat dat betalen, wie heeft zoveel geld? Antwoord kent u al!

  4. Katthabi(Ecolo)vindt het crimineel om niets te doen tegen het nieuwe klimaatrapport.Ik vind het terughalen van IS tuig door deze extreem linkse regering als belastingbetalende burger crimineel en schandalig.Deze slachtoffers worden al jaren door de verzekeringen en overheid aan het lijntje gehouden.Na hun belachelijk lage gevangenisstraf krijgen deze “IS weduwen”levenslang een win for life!

Plaats een reactie

Delen