Nog minstens halfjaar mondmaskers nodig

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Nog minstens halfjaar mondmaskers nodig

Anton Schelfaut

Ook deze herfst en winter zullen we nog een mondmasker bij de hand moeten hebben. Dat blijkt uit een advies van de expertengroep Gems aan het Overlegcomité, waarover de Mediahuis-kranten zaterdag berichten.

De experts reiken een nieuwe barometer aan om maatregelen automatisch in te roepen wanneer de cijfers stijgen of dalen. In alarmniveau 1, het gunstigste scenario, blijft de mondmaskerplicht in het hoger onderwijs en op het werk behouden.

Op alarmniveau 2 (meer dan 30 ziekenhuisopnames per dag) moeten de leerlingen in het secundair onderwijs mondmaskers dragen wanneer ze geen afstand kunnen houden. Alarmniveau 3 (meer dan 75 opnames per dag) betekent dat er geknipt wordt in de buitenschoolse activiteiten voor kinderen. Bij alarmniveau 4 (meer dan 95 patiënten per dag) komt er afstandsonderwijs, al dan niet deeltijds.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

18 gedachten over “Nog minstens halfjaar mondmaskers nodig”

  1. Tja we moeten naar een 100 procent gevaccineerd België waar niemand nog een verkoudheid mag hebben (want dat is het nu geworden), het sterftecijfer onder nul daalt, het mentaal welzijn van kinderen en jongeren volledig vernietigd wordt (als ze maar goed op afstand studeren) en de IC-afdelingen leeg geraken (een aantal ziekenhuizen klagen nu al over leegstand). Waarom? Omdat onze politici (ook sommige NVA-ers in de oppositie of burgemeesters) nog steeds denken hier een slaatje bij de volgende verkiezingen denken uit te slaan en onze rode virologen vrezen hun BV-schap te zullen verliezen😢.

  2. Oeioei, ik wordt hier ook al verschillende malen geboycot. Ik zal wat minder rechtuit moeten zijn. Aldus, uw spuit uw vrijheid, zjatte en tallore zegge ze hier bij ons. Als de schaapjes nu nog niet doorhebben dat ze ferm met hun k****n aan het rammelen zijn. Mensen toch, wordt eens eindelijk wakker. Enkel met zen allen hiertegen ingaan helpt ons terug onze vrijheid te verkrijgen.

Plaats een reactie

Delen