Brussels Minister-president Rudi Vervoort (PS). Foto Photonews

Brussels Minister-president Rudi Vervoort (PS). Foto Photonews

Uncategorized

Nog zeker een maand wachten op versoepelingen in Brussel

Wijnand Meeus

Het zal nog minstens een maand duren voor er grote versoepelingen kunnen plaatsvinden in Brussel. Dat zei Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) vrijdagochtend, enkele uren voor de start van het Overlegcomité. Volgens Vervoort laat de ‘epidemiologische situatie’ in Brussel het nog niet toe om de beperkingen op te heffen die in Vlaanderen en Wallonië wel zullen worden doorgevoerd.

Binnen een maand zal er opnieuw worden besproken welke eventuele versoepelingen er kunnen plaatsvinden. Maar nu is het nog te vroeg vindt Vervoort. “De epidemiologische situatie laat het niet toe. Ik zal voorstellen om de versoepelingen in Brussel op pauze te zetten. We handhaven het ministerieel besluit zoals het is met de maatregelen die we kennen”, klonk het op Bel-RTL.

Ondanks de uitspraken van de minister-president liggen er vandaag enkele voorstellen tot versoepelingen in Brussel op tafel. Zo zou de sociale bubbel kunnen verdwijnen. Ook zouden evenementen kunnen georganiseerd worden voor meer mensen met een ‘Covid Safe Ticket’. “De kwestie verdient het om te worden besproken”, zegt Vervoort. Maar dan is het voor hem ook belangrijk dat de vaccinatiegraad wordt opgekrikt.

“Ik geef toe dat de cijfers niet goed zijn, maar zeggen dat we hebben gefaald, zou een belediging zijn voor de teams”, gaat Vervoort verder. “Onze centra hebben op een opmerkelijke manier gefunctioneerd. Maar wanneer een gemeenschap om redenen van geloof of bijgeloof boodschappen van onwetendheid verspreidt, is het moeilijk om daar tegen in te gaan.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

4 gedachten over “Nog zeker een maand wachten op versoepelingen in Brussel”

  1. Een maand ha ha een maand die krijgen dat gewoon nooit in orde die mensen willen dat gewoon niet begrijpen die dat nu nog niet wedden dat ze het vb van Amerike gaan volgen 100 euro als ge een spuit komt halen , wedden

  2. Tja vele mensen zijn bang om te sterven van het Boze Covidvirus. Wellicht dezelfden die nu nog gedwee en slaafs de mondmaskerplicht volgen, zijn tegelijkertijd ook bang om (opnieuw?) te leven. Angst is een machtig wapen om de bevolking te blijven muilkorven (ook letterlijk). Er moet ook nog een derde, vierde en elfendertigste prik gezet worden. Ondertussen wordt er ons de spreekwoordelijke wortel voorgehouden. . En de ezel stapt gedwee verder. Al 17 maanden lang. In geen enkel ander land ter wereld is het zo verlopen. Ofwel was bijvoorbeeld de mondmaskerplicht en avondklok korter in duur , was er geen eerste lockdown (in een aantal Scandinavische landen bijvoorbeeld), zelfs bijna geen vaccins (talrijke landen in Afrika). Maar toch is België nog altijd 1 van de landen met het grootste aantal (weliswaar over) gerapporteerde Covid-slachtoffers in vergelijking met het bevolkingsaantal. Angst en dus ook een kort geheugen zijn de 2 machtigste peilers van de politiek. Ze werken hier perfect.

Plaats een reactie

Delen