Alarmerende waarschuwingen dat Duitsers te veel gas gebruiken en de winter niet zullen doorstaan

Shutterstock

Binnenland politiek

Omwonenden verzamelen 1.700 bezwaarschriften tegen gascentrale in Dilsen-Stokkem

Pieter Van Berkel

Bewoners en vrijwilligers hebben namens een actiecomité tegen een geplande gascentrale in Rotem, een deelgemeente van Dilsen-Stokkem.

De bezwaarschriften worden vrijdag afgeleverd bij het stadsbestuur. “Hiermee maken de inwoners nogmaals duidelijk dat er in Dilsen-Stokkem geen plaats is voor een gascentrale”, zegt Jackie Janssen van het actiecomité.

RWE diende een vergunningsaanvraag in voor de bouw van de gascentrale. Op 30 juli gaf het stadsbestuur al een negatief advies. Het project omvat een gascentrale van 920 megawatt op het industrieterrein langs de Zuid-Willemsvaart.

“Er kwam een nieuw openbaar onderzoek naar aanleiding van de beroepsprocedure die RWE aanspande, want eerder weigerde de Limburgse deputatie de gevraagde omgevingsvergunning”, zegt Janssen. “Naast de 1.700 bezwaarschriften overhandig ik een uitgebreidere motivatie aan minister Zuhal Demir (N-VA). Ondanks dat het openbaar onderzoek voor de tweede maal in een ondankbare periode plaatsvond, kwamen tientallen vrijwilligers op straat om bezwaarschriften op te halen. Onze buurt verdient weer rust en zekerheid.”

De gascentrale zou zes keer groter zijn dan het grootste bedrijf op het industrieterrein en de vele nabijgelegen natuurdomeinen ontsieren. Ook zou de centrale zestig keer meer CO2 uitstoten dan alle bedrijven in Dilsen-Stokkem samen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

2 gedachten over “Omwonenden verzamelen 1.700 bezwaarschriften tegen gascentrale in Dilsen-Stokkem”

  1. Dank u Lachaert & Coens om deze regering mogelijk te maken! Groen heeft altijd gezegd dat dit de trofee was die ze wouden scoren, dus met de broek op de enkels om erbij te zijn en deze waanzin mogelijk maken…

Plaats een reactie

Delen