De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz. Foto Shutterstock

De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz. Foto Shutterstock

Uncategorized

Oostenrijk weigert nieuwe Afghaanse migranten op te vangen

Wijnand Meeus

De Oostenrijkse bondskanselier heeft gezegd dat hij geen extra Afghaanse migranten wil opvangen. “Ik ben niet van mening dat we nog meer mensen moeten opvangen in Oostenrijk, wel integendeel”, klinkt het. Oostenrijk heeft met 40.000 personen al de op één na grootste Afghaanse gemeenschap in Europa.

Sinds het opdringen van de taliban in Afghanistan vluchten veel mensen weg uit het land. Verschillende westerse landen halen hun eigen landgenoten en andere rechthebbenden terug, maar de machtsovername van de taliban brengt wellicht ook een grote Afghaanse vluchtelingenstroom teweeg. De Oostenrijkse bondskanselier benadrukt wel dat de taliban ‘wreed’ zijn en de omstandigheden waarin Afghanen in hun thuisland moeten leven ‘verschrikkelijk’.

Bondskanselier Sebastian Kurz zegt dat de internationale gemeenschap vooral de situatie in Afghanistan zelf moet verbeteren. Maar hij benadrukt ook dat Oostenrijk dat niet alleen kan. “Niet alles ligt binnen onze mogelijkheden”, zegt hij. “De Afghanen zouden hulp moeten krijgen in Turkmenistan en Oezbekistan.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

7 gedachten over “Oostenrijk weigert nieuwe Afghaanse migranten op te vangen”

  1. In Afghanistan heb je diverse bevolkingsgroepen met verschillende talen: de Dari-sprekers (een variant van het Farsi) kunnen naar Iran, de Beloetsji kunnen naar Iran of Pakistan, de Pasjtoe kunnen naar Pakistan, de Tadjiki kunnen naar Tadjikistan. Verder heb je nog Turkmeens- en Oezbeekstaligen. ELKE taal die in Aghanistan gesproken wordt , wordt ook gesproken in een buurland. Zo moeten ze ook geen andere, totaal vreemde taal leren.

  2. “De Afghanen zouden hulp moeten krijgen in Turkmenistan en Oezbekistan.”(Texto). Dat klopt. Maar dat zou de lucratieve asiel business schaden. Daarom beslist de internationale corporation van asiel in samenwerking met Ursula Von der Leyen om de asielkanalen naar Europa prioritair te handhaven. Niets humanisme alles business. Herinner u het kolonialisme. Werd die uitbuiting van inheemse volkeren en de plunderingen van grondstoffen, door het vrije Westen (de kolonisators) destijds niet voorgesteld bij de publieke opinie als een werk van beschaving? Was dat zo? Voorbeeld= België exporteerde, tijdens WO2, enorme hoeveelheden uranium naar de VSA. Hoeveel dollar werd hiervoor betaald aan de Congolezen? Laat mij eens raden: die rekening staat nog altijd open.

  3. Ik begrijp niet goed waarom iedereen plotseling zo”n afkeer heeft van de Taliban en het feit dat Europa Afghanen zou moeten opnemen. Er heeft toch geen oorlog plaats gevonden, overal is de Taliban met open armen ontvangen, geen enkele vorm van verzet. Dan is het toch duidelijk dat het Afghaanse volk heeft gekozen voor het Talibanregime. Diegene die naar hier willen komen zullen wel een ander motief hebben dan.

  4. Geef de Oostenrijkers eens ongelijk , De Duitsers en hiermee ook de 26 lidstaten zullen dat wel ” Schaffen “.
    Von Der Leyen vind het een morele plicht, die mevrouw is niet eens verkozen als Europarlementslid en toch spreekt zij van “Morele plicht “

  5. Alexander,
    Het doel is omvolking. Het doel is genocide op het blanke volk.
    Frans Timmermans heeft duidelijk gezegd dat geen enkel land en geen enkel dorp zal ontkomen aan de omvolking.
    De EU politici en de nationale politici zullen de grenzen dus wagenwijd open laten staan. Al zullen velen van hen beweren dat ze de toestroom willen indammen.

    Europa heeft geen enkele (morele) verplichting om de halve wereld toe te laten en daarmee onze cultuur, onze landen en het blanke volk te vernietigen.

Plaats een reactie

Delen