Trump maakt na 2,5 jaar comeback op X | PAL X

De politiefoto van Donald Trump. Twitter

Uncategorized

Oostenrijkse minister: “We stoppen niet met deportatie van Afghanen”

Simon Segers

Karl Nehammer (ÖVP), de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken wil geen Afghaanse vluchtelingen opnemen in zijn land. Hij streeft naar opvangcentra in de buurlanden van Afghanistan. Daarnaast wil hij ook deportaties verder laat doorgaan. Op deze manier hoopt de minister een duidelijk signaal te zenden naar Afghanen die naar Oostenrijk willen reizen.

Oostenrijk voorziet 3 miljoen euro uit het buitenlands rampenfonds om ter plaatse hulp te bieden. Nehammer wil zoveel mogelijk Afghanen in de regio houden. “Dit staat in overeenstemming met de geest van het Vluchtelingenverdrag van Genève”, aldus Nehammer. Volgens een besluit van de Europese Unie uit 2018 moeten opvangcentra in derde landen worden opgericht, maar dit is nooit in de praktijk omgezet.

De Oostenrijkse minister laat er ook geen twijfel over bestaan dat Afghanen nog steeds het land kunnen worden uitgezet: “We zullen doorgaan met het deporteren van Afghaanse burgers naar veilige derde landen binnen het kader van wat wettelijk mogelijk is. (…) Een algemeen uitzettingsverbod zou elke asielprocedure tenietdoen.”

Oezbekistan en Tadzjikistan

Op Zweden na heeft Oostenrijk het meeste Afghaanse inwoners in de EU. Het betreft ongeveer 44.000 mensen, waarvan ongeveer 66 procent man is volgens Nehammer. Op de totale Oostenrijkse bevolking gaat dit over ongeveer 500 Afghanen per 100.000 inwoners. Dit is veel meer dan directe buurlanden van Afghanistan zoals Oezbekistan en Tadzjikistan, met respectievelijk 3 en 74 Afghanen per 100.000 inwoners.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “Oostenrijkse minister: “We stoppen niet met deportatie van Afghanen””

Plaats een reactie

Delen