(Photonews)

(Photonews)

Uncategorized

Open Vld wil toegang tot minimumpensioen verstrengen

Pieter Van Berkel

Open Vld dient een wetsvoorstel in om de toegang tot het minimumpensioen te verstrengen. Wie daar recht op wil hebben moet in het wetsvoorstel van de liberalen minstens 20 jaar effectief gewerkt hebben. Dat zegt partijvoorzitter Lachaert in een interview met Het Laatste Nieuws.

Vandaag heeft iemand na een loopbaan van ministens 30 jaar recht op het minimumpensioen, ook als men binnen die loopbaan slechts 10 jaar effectief heeft gewerkt en 20 jaar werkloos was. Lachaert en Open Vld-Kamerfractieleider Maggie De Block dienen een wetsvoorstel om die regeling te verstrengen.

“Twintig jaar is nog altijd gebalanceerd”, zegt Lachaert. “Het houdt rekening met mensen die pech hebben, maar het is uiteindelijk nog altijd minder dan de helft van een volwaardige loopbaan.”

Volgens de Open Vld-voorzitter was het voorstel bespreekbaar voor de socialisten tijdens de regeringsonderhandelingen. Over enkele weken komt pensioenminister Karine Lalieux (PS) met haar hervormingsplannen. De liberalen lijken er niet van overtuigd dat die ver genoeg gaan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

8 gedachten over “Open Vld wil toegang tot minimumpensioen verstrengen”

  1. Verstreng eerst eens de toegang tot onze sociale zekerheid. Eerst bijdragen vooraleer men steun kan ontvangen. Er komen alweer een hoop steuntrekkers op ons af die nooit of bijna nooit op de arbeidsmarkt zullen komen. Genoeg is genoeg!

  2. Wat ze zelf mee gecreëerd hebben, willen ze nu gaan rechtzetten omdat het onbetaalbaar is, en het water (figuurlijk) aan de mond staat. Totaal ongeloofbaar en misleiding via hun welgekende mediakanalen.

  3. lachebekje heeft zich opnieuw belachelijk gemaakt op de radio,TV en de linkse kranten.De kiesdrempel wenkt,voor sanderken geen probleem,met zijn adresboekje zit zijn escortebureau op de geile goedeliekens weg.

Plaats een reactie

Delen