Osama bin Laden (Wikimedia)

Osama bin Laden (Wikimedia)

Uncategorized

Osama bin Laden verwachtte dat Joe Biden VS in crisis zou storten

Carl Deconinck

Voormalig leider van al Qaeda Osama bin Laden waarschuwde in het verleden om Joe Biden zeker niet in het vizier te nemen bij een aanslag. De terrorist schatte Joe Biden zo laag in dat hij er vanuit ging dat de VS veel slechter af zou zijn met Biden aan het roer. Dat meldt de New York Post.

De boodschap staat met zoveel woorden in een brief van bin Laden waarin hij schreef om geen moordcomplotten te bedenken rond de toenmalige vicepresident. Biden was in de ogen van bin Laden niet in staat om de leiding te nemen. Bin Laden wilde dat iedereen zich concentreerde op president Obama.

Vliegtuigen waar de Amerikaanse president of de directeur van de CIA, David Petraeus, op zaten hadden de prioriteit. “Obama is het hoofd van de ongelovigen. Hem doden zal automatisch Biden president maken voor de rest van de termijn. Dat is de norm in dat land. Even verder staat: “Biden is totaal onvoorbereid voor die functie, dat zal Amerika naar een crisis leiden.”

De bewuste brief werd gevonden bij de raid door Navy SEALs op 2 mei 2011. Bij die raid konden de Amerikanen de belangrijke terrorist uitschakelen. Een succesvolle raid waar Biden nota bene tegen was. Obama en Biden zaten wel vaker op een andere lijn, hoewel de media een ander imago ophingen. Zo zei Obama ooit dat je nooit het vermogen mag onderschatten van hoe Joe Biden de dingen kan verknoeien.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

9 gedachten over “Osama bin Laden verwachtte dat Joe Biden VS in crisis zou storten”

  1. Ik had van nooit gedacht dit te schrijven: maar blijkbaar had Osama bin Laden mensenkennis.
    Jammer dat dit niet eerder uitgelekt is. Het had de Amerikanen een betere president opgebracht door de herverkiezing van Donald Trump.

  2. Als Biden de pijp aan Maarten geeft (verplicht of beleefd gevraagd) dan krijgt de VS een andere knoeister aan het roer.Zou het kunnen dat Soenens/De Keyser last hebben van de Delta variant want die zijn in geen velden en wegen te bespeuren op het scherm!Dit bewijst nogmaals hoe vooringenomen deze America watchers waren als het over Trump ging.

  3. Wij zullen de gevolgen dragen,die afghanen zullen al wandelend binnenkomen en de andere helft met het vliegtuig,naar de VS of Canada moeten ze zwemmen,quod non.Sleepy joe zal zijn meerderheid in het Huis verliezen zodat hij niets meer kan beslissen,hij wordt de lame duck,blm zal verdwijnen met hem.Hopelijk wordt D Trump of zijn schoonzoon dan de nieuwe President.

  4. Ik heb voorspeld dat ze in de VS nog gingen terugverlangen Trump. Alleen dat Biden er zo snel een soep van ging maken had ik niet verwacht. En afzetten is geen verbetering, dan krijgen we weirdo Kamala …

  5. De soep werd gemaakt door de andere presidenten door Irak op zoek te gaan naar ‘WMD’s. US heeft geen zaken in Afghanistan. De honderden miljarden verspild jaarlijks kunnen nu de bevolking dienen.

Plaats een reactie

Delen