(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Pakistan houdt grenzen dicht en opent het vuur op Afghaanse migranten

Carl Deconinck

Sinds de machtsovername door de taliban houdt Pakistan de grenzen met Afghanistan gesloten. Daarvoor worden de harde middelen niet geschuwd. Soldaten schieten zelfs met scherp.

In Torkham, een belangrijke grensstad tussen beide landen, bestormde een groep migranten de grenspoort om naar Pakistan te kunnen. Pajhwok Afghan News meldt dat daarbij zes mensen doodgeschoten werden. Twee anderen zouden gewond zijn. De regering van Pakistan wijst er op dat er al drie miljoen Afghanen in hun land zitten en de kost te hoog oploopt om nog meer migranten op te vangen.

Ook de taliban zelf doen er alles aan om emigratie tegen te werken. Ze verhinderden al het vertrek van velen via de luchthaven van Kaboel en lijken nu ook bezig met andere vormen van emigratie tegen te gaan. Volgens experten zouden ze zo willen duidelijk maken aan de wereld dat het land veilig is.

Contrast

Het strikte grensbeleid in de regio staat in sterk contrast met het westen, waar Afghaanse migranten met open armen ontvangen worden. Angela Merkel verklaarde dat Duitsland opnieuw open staat. Ze liet weten dat er nog 10.000 tot 40.000 mensen in Afghanistan zijn die recht hebben op een verblijfsvergunning.
In Amerika stelden ze vast dat ze de nieuwkomers niet voldoende hebben doorgelicht. Zo blijkt dat een van de Afghanen die mee was op een evacuatievlucht naar de VS reeds veroordeeld was voor verkrachting en voordien uit Amerika was gezet. In Frankrijk bleek eerder dat vijf gerepatrieerde Afghanen banden bleken te hebben met de taliban.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

2 gedachten over “Pakistan houdt grenzen dicht en opent het vuur op Afghaanse migranten”

  1. Pardon, in het westen met open armen verwelkomen, ik denk het niet en met mij een overgrote meerderheid, denk ik. Zo zie je maar, hun geloofsbroeders schieten er met scherp op. Toffe godsdienst hé.

  2. Ze kennen hun moslimbroeders maar al te goed zou ik denken, dus stuur ze maar naar de onwetende westerse landen. Of onwetend en politiek beinvloed zeker?
    en wij maar betalen …… Politiek kent alleen kiezers om hun aan de pot laten blijven zitten op kosten van de hardwerkende mens. Schandalig en zonder scrupules beliegen en bedriegen ze de kiezers al jaren.

Plaats een reactie

Delen