Grondwettelijk Hof verwerpt beroep van N-VA tegen federale regeling artsenquota

Minister van Volksgezondheid Vandenbroucke. Photonews

Uncategorized

Paul Magnette (PS) wil Facebook-advertenties van politieke partijen verbieden

Anton Schelfaut

Als het van PS-voorzitter Paul Magnette afhangt, mogen politieke partijen binnenkort geen advertenties meer plaatsen op Facebook. “Het is een nieuwe vorm van democratische pervertering door geld”, zegt hij in een interview met La Dernière Heure.

Onder meer Vlaams Belang en PVDA publiceren hun tussenkomsten in het parlement op sociale media, wat hen veel zichtbaarheid oplevert. “Dat is vooral omdat ze veel geld betalen”, hekelt Magnette. “Er gebeuren geen wonderen met de algoritmes van Facebook. De PTB heeft in drie jaar tijd meer dan 1,5 miljoen euro betaald. Onthutsende bedragen. Ik vind dat dit verboden moet worden.”

Volgens Magnette zijn advertenties op Facebook slecht voor de democratie. “Wanneer je een conflicterende boodschap brengt, heb je helaas een voordeel op degene die genuanceerd is. Als je in de oppositie zit, als je luid roept maar niets doet, heb je ook een voordeel op degene die werkt. Als je voor alles betaalt ook. Vlaams Belang en de PTB zijn tekenend voor een nieuwe vorm van democratische pervertering door geld.”

Macht van het geld

De oplossing is volgens Magnette om advertenties van politieke partijen op sociale media volledig te verbieden. “Anders is al het wetgevende werk dat we hebben verricht betreffende de publieke financiering van politieke partijen zinloos. Het is een perversie van de macht van het geld, en de PTB heeft daar veel van.”

“PTB of niet, is het normaal dat uw belastinggeld naar Facebook gaat?”, vraagt Magnette zich luidop af. “Die betalen geen belastingen.”

“We kunnen op zijn minst de verkiezingsuitgaven beperken”, oppert de PS-voorzitter.“Deze doorlopende advertenties zijn verkiezingsuitgaven.” Of hij ook van plan is om een wettekst in te dienen? “Daarover werd al gedebatteerd in het parlement, maar er is weinig enthousiasme.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

18 gedachten over “Paul Magnette (PS) wil Facebook-advertenties van politieke partijen verbieden”

  1. Dus de PS wil de vrijheid van meningsuiting aan banden leggen nu ze stemmen verliezen aan een partij die wel iets doet voor de burgers het is een beetje zoals Van Ranst zolang hij het zegt is het waar en alle anderen zijn verkeerd , liegen en moeten dus zwijgen als dit hun weg van democratie is dan bedank ik en ik hoop velen met mij

  2. Nu ziet u mensen wat een jaloerse hypocriete leugenaar Magnette is. Hij wil niet dat de waarheid op straat komt van hun leugens en bedrog .Voor hem moet het volk doof en blind gehouden worden zodat zij rustig hun gang kunnen gaan en de Vlamingen kunnen uitmelken

  3. We kunnen stoppen met de overfinanciering van politieke partijen : minder parlementen , minder parlementsleden , parlementairen die een medewerker willen moeten die maar zelf betalen , geen kabinetten meer , geen bijkomende budgetten meer voor partijen . En laat ze dan zelf met hun geld doen wat ze willen . Maar eigenlijk wil Magnette iets anders : alle communicatie en reclame moet via de door zijn partij gecontroleerde kanalen gaan . Die ook door de belastingbetaler gesponsord worden . Ik wil niet per sé dat mijn geld , mijn belastingsgeldnaar facebook gaat , maar ook niet naar de staatszenders of naar een corrupt gesubsidieerde pers .

  4. Heeft Magnette het nooit eens gehad dat er meer transparantie moest zijn? Hij moet dan wel serieus met de schrik zitten!
    Een kat(er) in ’t nauw maakt rare sprongen…

    Zolang de partijfinanciering de gewenste kanaaltjes volgde was er geen vuiltje aan de lucht, nu er meer geld besteed wordt om de burger sneller, direkter en vollediger – mogelijk wel door een gekleurde bril – te informeren is het ineens gedaan met de vrijheid van “potverteren” door de partijkas.

  5. Stop subsidie media en politieke partijen. Verplichte open boekhouding politieke partijen en vakbonden evenals verbod Optreden tv-zenders. Verantwoording voor Vlaams geld aan Wallonië en Brussel. Één Belg één stem. Ook dan mag je Facebook ads verbieden

  6. Misschien een aanwezigheidsregister bijhouden wie er allemaal daadwerkelijk naar de parlementaire zittingen komt. Wie
    geen 90 procent van de vergaderingen bijwoont, verliest zijn mandaat als parlementslid en de daarbij behorende riante wedde.
    Zo kan je makkelijk inschatten uit hoeveel leden een parlement moet bestaan. Het zou vlug gedaan zijn met zogenaamde politici die wel langs de kassa willen passeren, maar de belangen van de burger niet willen verdedigen.

  7. Wat hebben ze met hun met corruptie verdiende geld gedaan !! Zijn genoeg voorbeelden van hun schandalen !! waar is dat geld gebleven ? en toch niet verbrand zoals die Vlaamse voorzitter destijds beweerde !! Een socialist verbrand geen geld dat is hun fetisj zeker als het van iemand anders komt !!

Plaats een reactie

Delen