De Russische president Vladimir Poetin - Afbeelding: Shutterstock

De Russische president Vladimir Poetin - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Poetin wil geen Afghaanse migranten opvangen uit vrees voor terrorisme: “Als vluchteling vermomde strijders”

Niels Geerinck

De Russische president Vladimir Poetin heeft zondag zijn twijfels uitgedrukt. Hij wil geen toestroom van migranten omdat dat een potentiële dreiging van terrorisme met zich meebrengt. Heel wat landen staan twijfelachtig tegenover de komst van Afghaanse migranten. Zo lieten Griekenland en Hongarije al weten dat ze geen vluchtelingen wensen op te nemen.

Poetin uitte zijn bezorgdheden op een bijeenkomst met de kopstukken van zijn partij. Volgens hem vraagt het Westen om de Afghaanse vluchtelingen in Centraal-Aziatische landen onderdak te verschaffen, in afwachting van een visum naar de Verenigde Staten of Europa. De Russische president heeft hierover zijn twijfels en vreest ervoor dat er zich heel wat terroristen als vluchteling zullen voordoen. “Maar wie kan er onder die vluchtelingen zijn, hoe kunnen we dat weten? Sommige zijn als vluchteling vermomde strijders.”, aldus Poetin.

De bezorgdheden van Poetin zijn geopolitiek te verklaren. Heel wat voormalige Sovjetstaten delen een grens met Afghanistan en Rusland. Hij vreest dat het conflict zal escaleren en zich verder uitbreiden op Russische bodem. Zo trok hij nog de parallellen met de Tsjetsjeense Oorlog en andere guerrilla-taferelen in het Kaukasusgebergte. “Het is belangrijk om infiltratie van terroristen in onze buurlanden te voorkomen. Ook wanneer ze voordoen als vluchteling.”, zo voegt hij toe.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

7 gedachten over “Poetin wil geen Afghaanse migranten opvangen uit vrees voor terrorisme: “Als vluchteling vermomde strijders””

  1. Als de Tsjetsjenen één reden hebben om iemand te haten is het wel Putin en Russen. Zijn barbaarse troepen hebben er slachtingen aangericht onder de bevolking dus hij weet waarom.
    Ondertussen zijn er al Alfhanen in het westen die beestachtige misdaden plegen zoals de moord op dat 13-jarig meisje.

  2. Die man heeft meer verstand in zijn pink dan de alle Eurodwazen samen . Ik ben niet dikwijls akkoord met Poetin ,maar nu heeft hij overschot van gelijk . Onze regeerders kunnen geen hulp bieden bij een ramp op minder dan 50 km van onze kazernes , maar Afghanistan is absoluut geen probleem. Lezers ; denk daaraan bij volgende verkiezingen !!!!!!

  3. Wijs man die Poetin!
    Ik hoop dat onze politiekers zijn wijze raad ter harte nemen.
    Dat we echte “vluchtelingen” (ik denk bijv. aan die 20 dames
    die hun verhaal deden en die reëel gevaar lopen:
    Maar voor de rest : talibans moeten we hier niet binnen halen.
    We hebben genoeg aan sommige radicale imams die we nu aan
    onze boezem drukken.

Plaats een reactie

Delen