Polen stelt Duitsland een ultimatum voor herstelbetalingen

Shutterstock bewerkt

Uncategorized

Polen bouwt hek aan grens met Wit-Rusland tegen illegale migratie

Wijnand Meeus

Polen bouwt een hek van 2,5 meter aan de oostgrens van het land. Zo willen ze de illegale migratie die uit Wit-Rusland komt, tegenhouden. Bovendien zullen extra soldaten worden ingezet om de veiligheid te garanderen. Dat meldt Pools minister van Defensie Märiusz Blaszczak op Twitter.

Momenteel staan al 900 soldaten de 418 kilometer lange grens te bewaken. Eind mei kondigde de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko aan dat Minsk niet langer zou verhinderen dat migranten die op zijn grondgebied aankomen, verder reizen naar de Europese Unie. Hij zei toen dat dat een reactie was op de sancties die de Europese Unie tegen zijn regime gaf.

Sinds die beslissing is het vooral Litouwen die lijdt onder de illegale migratie. Ook Polen ziet dit steeds toenemen waardoor ze het noodzakelijk vonden om maatregelen te nemen. Loekasjenko beschuldigde Warschau er maandag van een conflict aan de grens in de hand te willen werken door onder bedreiging migranten terug naar Wit-Rusland te sturen. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

3 gedachten over “Polen bouwt hek aan grens met Wit-Rusland tegen illegale migratie”

  1. Ik zou voor de zekerheid nog zo 3 muren bijzetten en bewaking opvoeren naar 10 man de km Met vlammenwerper. Ook wil ik een gracht met alligators erin, en een standbeeld van mij om de Km. Dat zal ze wel tegen houden

Plaats een reactie

Delen